MENÜ
 • The Voice – Top 8

  Ma este a legjobb nyolc áll a színpadra, hogy összemérje az erejét. Minden mesternek csak két énekese maradt az elődöntőre, a jövő heti döntőbe azonban csak egy-egy énekest vihetnek magukkal.

  A versenyzők ma kétszer állnak a színpadra, egy szóló produkcióval és egy párbajdallal minden mester két maradék vesenyzője. Csapjunk is bele!

  Elsőként Weisz Viktor lép színpadra, aki ismét magyar dallal készült. Ezúttal kedvesének címzi ezt a számot. Az FLM együttes Megtalállak még című dalával üzen párjának. Ha a párja, miért ezzel üzen neki? Elvesztette volna? Fiatalos produkciót próbáltak összedobni, nem nagy sikerrel. Elég komótosra sikerült, a fiatalos tánckar ellenére is múltidéző produkció volt. Misi azt mondja, még tinisztár is lehet belőle, mivel nem csak a nosztalgikus slágereket tud énekelni, hanem ilyen dalt is. Mintha ez nem az lett volna. Caramel unatkozott, Andi szereti azt is, ha Viktor a háttérben marad. Mestere, Tamás szerint “mindég” úgy teljesít, mint Weisz Viktor, bizonyítványosztásra is sor került. Viktor üzenete: ne veszítsük el párunkat, hogy ne kelljen újra megtalálni. Nagyon velős mondanivaló.

  Husnullina Regina szintén Tamás csapatából ezúttal haza énekel. Kylie Minogue Love At First Sight című slágerével készült ma este. Majdnem megfelelő neki ez a szám, bár néha kiesik a ritmus, néha hamiskás, különösen a magas hangoknál, de ennek ellenére egy könnyedebb, játékosabb oldalát sikerül megmutatnia. Caramel számára ez egy kifejezetten korrekt, kellemesen pozitív produkció volt, de jobban szereti tőle a komolyabb dalokat, amivel Misi és Andi nem igazán ért egyet. Tamás szerint persze kifejezetten sugárzott ma a színpadon.

  Tamásnak meg kell hoznia utolsó döntését. Fel kell állítani egy sorrendet két énekese között, ami a végeredménynél erőteljesen közrejátszik: első helyezettje 60%-ot kap, a második pedig 40%-ot. Somló Reginát részesíti előnyben, úgy gondolja Viktor így egyenlíthet.

  Anditól Dávid az első, mégpedig Nádor. Malek Andi szerint a fiú készenáll a döntőre, csak hinnie kell magában. Az LGT Álomarcú lány című dalával áll ma este a színpadra. Ez az eddigi dalok közül az, amelyik talán a legkevésbé neki való. Hiányzik belőle a spiritusz, valahogy nem érezhető őszintének ez az előadás, pláne, hogy közben szinte lebillen a fejünk az unalomtól, hogy mi is álomarcúvá váljunk. Somló Tamás szerint nem szabadna nyilatkoznia, elfogulatlanság miatt, de mégis azt mondja, tetszett neki a produkció. Misi végig érzett a hangjában egyfajta romás vibrálás, frazírozást.

  Schwartz Dávid következik az Unchained Melody című dallal a Righteous Brotherstől, vagyis a Ghost betétdalát. Végre abbahagyja dívás próbálkozásait, és arra koncentrál, amit jól csinál. Legalábbis eleinte úgy tűnik, de  végére azért becsúszik pár bizonytalanul sipítozó fejhang, amit nem igazán szeretünk tőle. Caramel szerint ez volt Dávid nagy pillanata, tiszta volt, mint húfehér zakója. Minden mesternek tetszett, szurkolnak neki a döntőbe jutásért.

  Andi döntése következik. Ő ötven-ötvenet adna, pláne a ma este után. Nádor Dávid tapasztalt, történettel a háta mögött, Schwartz pedig mindent el tud énekelni. A közönség egyöntetűen elkezd kiabálni, hogy Dáviiid… Andi dönt, Dávidnak adja a 60%-ot. De melyiknek? Nádornak, Schwartz kapja a 40-et.

  Berkes Olivér következik Carameltől, aki elvitte nővérét a próbára, aki hihetetlenül büszke rá. A fiatal fiú szeretne a döntőbe kerülni, hogy Caramellel duettezhessen, mert ez régi álma. Amy Winehouse Valerie című slágerével lép ma este színpadra Olivér. Neki való ez a szám, valami hasonló stílusban képzelhető el leginkább, mint amit itt produkál. A stílus helyénvalósága ellenére néha kiesik a ritmusból, talán a mozgásra való koncentrálás hatására. De a tánc mégis olyan szinten feldobta, hogy szinte észre sem vettük ezeket a kis hibákat. Misi szerint túl sokat frazírozott, volt már jobb is, a top 8 között pedig azonban többet, jobban kellene produkálnia.

  Gájer Bálint következik szintén Carameltől. Most először kezdte el úgy érezni, hogy valami történik, történt. Általános iskolájában vele van tele a faliújság, úgy érzi, példakép lehet belőle. A One Republic együttes Apologize című dalával készült.  Nagyszerűen énekel, az egyetlen furcsaság itt is a Carameltől átvett sor végi frazírokban rejlik, ami nála jobban sikerült, mint Olivér esetében. Misi szerint olyat produkált az eddigi műsorok során, ami nem jöhet össze. Kiszakadt a swing világából, és jól teljesített, de mégis az fekszik neki jobban.

  Caramel nem vacilál sokáig a döntésen, ő Bálintot részesíti a 60%-os előnyben, Olivér pedig 40%-al indul neki a nézői dönésnek.

  Misi első énekese Veres Mónika lesz, aki Andinak készült egy meglepetéssel. Nehéz dalt kapott, de Misi hisz benne. Whitney Houston The Greates Love Of All című nagyszerű számával készül. Hozza a tőle már megszokott nagyszerű minőséget, tökéletesen helyen lévő hangokkal és szívvel. Andi – aki szintén szokta ezt a dalt énekelni – Nika a dalok lendületével üt, ami itt is megvolt. Misi megtiszteli tanítványát azzal, hogy feláll, és úgy zeng róla magasztaló ódát.

  Az utolsó szóló produkció Pál Dénesé, ami nem más, mint Zorán Kell ott fenn egy ország című dala, eredetileg Chris Reatól. Van, akire Dénes gondol a szám eléneklése közben, ahogy nekünk is van, miközben hallgatjuk. Nagyszerű egyszerű produkció ez, ami bizonyára elért a nézők szívéig. A közönség is megőrült, de Caramel még mindig többet vár tőle, neki fáradt volt ez a produkció. Persze Misi nem ért egyet.

  Misinek is döntenie kell. Szimpátia alapján dönt, mert a közönségnek ez a fontos. De szakmailag is hitelesnek kell közben maradnia, reálisan gondolkodva. Misi Mónikának adja az előnyt, így Dénes indul neki a nézői döntésnek hátránnyal.

  Elsőként a két Dávid következik Anditól: Schwartz és Nádor. Andi szerint botrányos jó párbajdallal készültek, ami nem más, mint George Michael és Mary J Blige As című száma. Hát Andinak furcsa ízlése van, mert elég lagymatagra sikeredik a közös produkció. Jól énekelnek mindketten, de valahogy mégis gyenge, amit hoznak. Ha választani kellene, talán Schwartz Dávid volt a jobb, ha a hangot nézzük, ha a szívet nézzük, Nádor Dávid viszi a pálmát. A nézői szavazatokkal eddig 35-66% a szavazatok aránya.

  Husnullina Regina és Weisz Viktor következik, Somló tanítványai. Viktort megszeledítette Regina Tamás szerint. Mindketten nagyszerű énekesnek tartják egymást, most kiderül melyikük a jobb. Dobrády Ákos és Emilia közös slágerével mérik össze erejüket, mely a Szerelemre hangolva címet viseli. Érzelmes produkció ez, még Viktor is angolul énekel, annyira beleéli magát. Párbajnak nem igazán fogható fel, mivel ez inkább egy szerelmes duett, de Regina mellett valahogy mégis elveszett Viktor. A szavazatok állás 74% és 26 % ellenében.

  Gájer Bálint és Berkes Olivér párbajdala következik,  Rihanna Don’t Stop The Music című dalának feldolgozása. Bálintnak ez teret ad, hogy swingesen viszonyuljon a dalhoz, de Olivér lazasága is kibontakozhat a számban. Választani igazából kizárólag hang alapján nem lehet, viszont személyiségben Olivér vitte ezúttal a pálmát. A nézői szavazatok náluk állnak legközelebb egymáshoz.

  Veres Mónika és Pál Dénes párbaja jön. A Dirty Dancing nagysikerű filmzenéjével készültek ma estére, a Time Of My Life című dallal. Ami már jobban indul, mint az eredeti. Dénesnek azonban néhol elcsuklik a hangja a mélyebb részeknél, Nika azonban ismét hozza a tőle megszokott szintet. A szavazatok számának különbsége óriási: 90 a 10% ellenében.

  Hamarosan kihirdetésre kerülnek az összesített eredmények, de előtte egy extra produkció következik. Hernádi Judit és lánya, Tarján Zsófi énekelnek együtt.  Ezekután újra megnézzük a szavazatok állását, és a kiesett versenyzők véleményét is meghallgathatjuk, hogy ők kit juttatnának be a döntőbe.

  Andi versenyzőiről hallhatjuk az eredményt elsőként: Schwartz Dávid és Nádor Dávid sorsáról kapunk eredményhirdetést elsőként. Tehát Andi döntőbe jutott versenyzője nem más, mint Nádor Dávid. Ezáltal Schwartz Dávid távozik a versenyből.

  Somló Tamás csapata következik. A nézői és mesteri döntések összegzése után a döntőbe jutó énekes nem más, mint Weisz Viktor 55%-ával a szavazatoknak, így Husnullina Regina esett ki.

  Caramel versenyzőiről hallhatjuk az eredményt következőként. A mester nyertese pedig nem más, mint Gájer Bálint, így Berkes Olivér mehet haza.

  Utolsóként Misi döntősének kilétére derül fény, aki nem más, mint Pál Dénes, a kieső pedig Veres Mónika.

  A jövő héten tehát kiderül, ki lesz Magyarország hangja a négy döntős közül, akik nem mások, mint: Nádor Dávid, Weisz Viktor, Gájer Bálint és Pál Dénes. Kövessétek velünk!

  Kép: Voice

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon