MENÜ
 • The Voice – Top 12

  A mesterek ismét összeültek, hogy tovább keressék Magyarország hangját. A negyedik élő show-ban a tizenkét legjobb énekes méri össze énektudását.

  Jövő héten már elődöntő, akkor már csak nyolcan maradnak, tehát a mai műsorban a szokásos menetrendre számíthatunk: csapatonként egy énekest juttatnak tovább a nézők, a maradék kettő közül pedig egyet a saját mesterük küldhet a következő műsorba.

  Schwartz Dávid léphet elsőként a színpadra, akiből Andi múlt héten dívát próbált faragni, ami parázs vitát váltott ki a mesterekből. Andit azonban nem érdekli a többiek véleménye, ha ő látja benne a lehetőséget, megadja neki. Ezúttal Gnarls Barkley Crazy című számát énekli el.  Megint egy tudathasadásos embert láthatunk a színpadon, aki váratlanul ugrál az átlagos mély, és a szörnyű fejhangok között, körülőtte kényszerzubbonyban vergődő táncosokkal. A kreatív igazgató bizonyára sokat gondolkodott a színpadkép koncepcióján. Beláthatná már Andi is, hogy ez nem túl természetes dolog. Misi most féltékeny, nem úgy mint múlt héten. Andi csapatából Dávid a kedvence. Andi ámul-bámul, hogy hétről-hétre újat tud hozni. Vajon mire gondol?

  Schrott Péter következik, akit múlt héten Andi mentett meg. Hevesi Tamás Ezt egy életen át kell játszani című dalával készült ma estére. A magyar rockszférában ritka jó hang lehet Péterből, egyéniség és hang van hozzá, na meg haj is. Talán még túl jól fésült is, túl szelíd, ha valamibe mindenképp bele akarunk kötni. Misi koncerten érezte magát, nem egy versenyben. Andi örült neki, hogy megmutatta a szívét, és reméli, hogy általa a rock majd általa lehet újra nagy Magyarországon.

  Nádor Dávid jön kis szünet után Anditól, egyik kedvenc számával. Magányos, szüksége van valakira, aki szereti, akit szerethet. Ezt szeretné a Somebody To Love című ikonikus dallal kikiáltani a világnak a Queen-től. Azért meg kell hagyni, nem egy Freddie Mercury, a magas hangok nem jönnek ki, a mélyekben pedig nincs annyi szív, mint az eredetiben, annak ellenére, hogy bele tudná tenni a kisfilmben bemutatott érzelmeket. Misi is félt, hogy tudja-e hozni az eredeti színvonalat, de szerinte sikerült. Caramel szerint nagyszerűen hozta a világ egyik legjobb zenekarának szintjét.

  Caramel versenyzői következnek. Elsőként Gájer Bálint, aki ezúttal olyan számmal készült, amiben az egész élete benne van. Adele Skyfall című daláról van szó. Az ének erős közepes, a végére átmegy egy majdnhogynem egy különleges alternatív előadásba. Óriási koreográfia kíséri, egy fel-alá lánnyal a színpadon, aki aztán a háttérben elkezd egy közepes go-go táncos módjára vergődni a korlátnál. Misi nem agyalt, Andi szerint nagyszerű volt a produkció. Caramel álló ovációval ünnepli, teljes testében beleremegett, vilászínvonal volt ez az előadás.

  Berkes Olivér jön, aki Caramel szerint most érik fiatalemberré, aki szerinte nagy esélyese a versenynek. Bruno Mars Just the Way You Are című dalának funkys feldolgozásával próbálja most elvarázsolni a hölgyeket. A varázslat nem biztos, hogy megtörténik azonban, annak ellenére, hogy jól énekel és táncra is perdül. Egy- két hamis rész is becsúszik az előadásba. Tamás szerint jobban táncolt, mint a tánckar ebben az EU-konform show-ban. Mező Misinek Stevie Wonder jutott eszébe, látta a hibát is, amit szerinte elegánson visszahozott. Caramel szerint ez újra világszínvonal volt, Andi örül neki, hogy érti a szöveget.

  Caramel utolsó énekese Henderson Dávid, akinek minden egyes vok külön öröm. Ő újra olyat akar mutatni, ami fontos neki, szeretne visszatérni önmagához az előző két hét próbálkozásai előtti önmagához. Ezt pedig Michael Jackson Will You Be There című számával próbálja meg. Kissé bizonytalan a kezdés, a mély hangok valószínűleg az idegesség miatt, de nem jönnek ki teljesen. A középrészre aztán már belejön, és a végén a mélyebb hangok is jobban szólnak. Andi nem terhelné az üzenetekkel, rosszalkodni hagyná még inkább, mint egy fiatal fiút. Misi szerint kezd elveszni a népszerűség labirintusában. Caramel szerint kimozdult már jópárszor kimozdult az üzenetátadásból, ő sem vitatja, hogy nem volt tiszta több helyen sem. A világ egyik legnehezebb dala, amit nem sikerült száz százalékig visszaadni, mert rengeteg dolog történik a műsor miatt vele, amivel nehéz megbirkóznia. De ennek ellenére derekasan tűrni a nehézségeket.

  Mező Misi csapatából elsőként Szécsi Böbe lép a színpadra, akit múlt héten teljesen letörte, hogy nem a nézők juttatták tovább. Most a Kings of Leon Use Somebody című számának feldolgozásával készült. Jól áll neki ez a dal, nagyszerű az előadás is, bár számára ez talán nem elég nagy kihívás, biztosra akartak menni ezúttal, úgy tűnik. A koreográfia kicsit túl elvontra sikeredett, egy képzelt tükör túloldalán ikertestvérével, Sacival. Somló szerint most a féldrágakőből most felcsillant az egész. Mesterük szerint kész előadót láttunk a színpadon, a stressz jó hatásával volt rá. Andi szerint jól énekelt, amit már elsőre is hallottunk tőle, de többet nem kaptunk.

  Veres Mónika szerint sikerült valamit áttörnie magában, ezt az is bizonyítja, hogy Andinak sem sikerült fogást találnia rajta. Misi a felkészülés alatt azt bizonygatta neki, hogy akár meg is nyerheti a versenyt. Michael Sembello dalával készült a Flashdance-ből, a Maniac-kel. Igazi vad csajt varázsoltak belőle, aki mint mindig, most is tökéletesen énekel. Tamás szerint ez magáért beszélt az ösztönei miatt, teljesen átváltozott. Misi megköszöni a szép szavakat, és elmondja, hogy Gájer Bálint mellett ő az, aki megnyerheti a versenyt.

  Utolsóként Pál Dénes jön Misitől utolsóként, akit a próbán szülei és keresztlánya lepett meg. Hiányzik is otthona, Miskolc. Azt az erőt szeretné visszaadni, amit ez a látogatás adott neki. A Földvár felé félúton című dallal készült ma este Bródy János tollából. Elegáns előadás ez érzelmekkel. Többet nemis nagyon kell elmondani. Mikor végre hagyják szóhoz jutni Andit a sikítozó nézők, azt mondja, hogy olyan drámai töltést adott a dalnak, amilyen egy József Attila-versnek. Misi szerint a magyar emberek szívéhez ilyen dallal lehet igazán szólni, amit be is bizonyított a stúdió nézőit nézve.

  Husztulina Regina következik, elsőként Tamás csapatából. Nagyszerű kapcsolatot sikerült kialakítania mesterével, ami sokat segít neki a versenyben. A The Beatles Let It Be című klasszikusával szeretné megköszönni jelen lévő édesanyjának, hogy van neki. Kedves, és egyben jó előadás ez tőle, amivel bizonyára sokak szívéhez elért. Somló Tamás megköszönte, hogy idevonzotta édesanyját is, akinek ennyit üzent: “Welcome to… in The Voice!”. Regina is reméli, hogy átjött a produkciója.

  Szécsi Saci jön másodikként Somlótól, akinek testvérével tovább mélyült kapcsolata ikertestvérével a műsor folytán. Saci egy elektromos dombon ülve adja elő Duffy Warwick Avenue című számát. Aztán le is jön, de a dal nem halad sehova, annak ellenére, hogy tökéletesen megfelel hangfekvésének. Andi szerint Amy Winehousehoz hasonlítja hangját, de ez egy erős mezőny, Caramel szerint pedig olyan erő, egyediség van benne, ami sokat adhat a nézőknek. Misi szerint nem kellene búsulnunk, örülnünk kell, hogy van két ilyen énekesünk, mint a Szécsi-lányok, akiknek akár most megvennénk a jegyet a koncertjükre.

  Az este utolsó énekese Tamástól Weisz Viktor, akinek újra és újra meg kell küzdenie a nézúk szavazataiért, mint mindenki másnak. Most az is nehezíti a színpadra lépést, hogy édesapja a nézők soraiban van. Az Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical Valaki mondja meg című számával készült a ma esti műsorra, újabb magyar dal. Hozzáadott érték nem sok van a produkcióban, újabb táncdalfesztiválos előadás tőle. Misi szerint esélye van a győzelemre, talán ő a harmadik?

  Extra produkcióként ma este Radics Gigi és Falusi Mariann lép a színpadra. Újabb Cserháti számot hallhatunk az első heti műsor után, a Szemeddel látsz című dalt. Mindketten nagyszerűen énekelnek, de nem eléggé illenek egymáshoz. Azért nagyszerű produkció volt ennek ellenére is.

  Következik az eredményhirdetés. Malek Andi csapatának kiesője derül ki először. A nézők Nádor Dávidot juttatják tovább. Schrott Péter és Schwartz Dávid sorsáról pedig mesterük dönt. A színpadra lép és megköszöni a fiúknak a nagyszerű produkciókat. Andi nem tud dönteni, kezüket fogva áll a színpadon. Végül Dávidot juttatja tovább, Péter számára ért véget a verseny.

  Somló Tamás csapatán a sor. A nézői szavazatok alapján Weisz Viktor jut tovább. Husztulina Regina és Szécsi Saci közül dönt. Egy szívének egy csücske van. Mindkettejüket szereti, kedveli, de értékbeli különbség van közöttük, amibe kapaszkodhat. Ez alapján Reginát viszi tovább, Saci megy haza. Vajon testvére maradhat?

  Mező Misi versenyzőiről döntenek következőként. A legtöbb szavazatot Pál Dénes. Szécsi Böbe és Veres Mónika közül kell döntenie mesterüknek, aki a többi versenyzőért is izgul. Böbe még fiatal, képzetlen, de bebizonyította, hogy van helye a színpadon. Mónika képzett, otthonosan mozog a színpadon. Mindketten megfogták valamiért, a nagyobb értéket Veres Mónika képviseli számára, így Böbe esik ki a versenyből. Tehát mindkettő Szécsi-lány távozik ma este.

  Caramel versenyzőinek eredményével zárul a ma esti adás. A nézők Berkes Olivért juttatják tovább, így mesterüknek Henderson Dávid és Gájer Bálint közül kell döntenie. Neki is nehéz a döntése, de végül Gájer Bálintot juttatja tovább, így sokak kedvence, Henderson Dávid távozik a versenyből.

  Jövő héten a maradék nyolc énekes méri össze énektudását. Ők nem mások, mint Nádor Dávid, Schwartz Dávid, Weisz Viktor, Husztulina Regina, Pál Dénes, Veres Mónika, Berkes Olivér és Gájer Bálint. Közülük kerül ki majd a négy döntős a két hét múlva lezajló döntőbe.

  Kép: Voice

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon