MENÜ
 • The Voice – Döntő

  Célegyenesbe érkeztek a Voice döntősei. Ma este kiderül, hogy a négy döntős közül ki nyeri a Magyarország hangja címet.

  A négy döntős a ma este folyamán nem csak szólóban fog énekelni, hanem sztárvendégekkel és mestereikkel is duettezik majd. A négy szerencsés és tehetséges versenyző pedig nem más, mint Gájer Bálint, Weisz Viktor, Pál Dénes és Nádor Dávid.

  Rögtön egy közös produkcióval kezdünk, a Beatles Twist n’ Shout című dalát énekelte, kitűnő kvartettet láthattunk tőlük, az előtérben Szabó Kimmel Tamással.

  Aztán kis esélylatolgatás az exversenyzők részéről, majd a zsűrit is megkérdezik. Persze mindannyian saját produkciójukat népszerűsítik, Somló pedig szokás szerint nem tud elmondani egy értelmes mondatot. Az állás pedig: 13, 37, 38, 12 százalék, arcok nélkül. Ketten az élmezőnyben, ketten pedig jócskán lemaradtak. De vajon kik rejlenek a fantomképek mögött? A műsor végén kiderül!

  Caramel döntőse, Gájer Bálint jön elsőként, aki Dukai Reginával duettezhet ma este. Regina bizonytalanabbul kezd, mint vártuk. De ez a szám Bálintnak sem igazán fekszik. Egy ilyen nehéz számnál, mint az Ain’t No Mountain High Enough című sláger ez nemis csoda. Ennek ellenére valahogy mégis megtalálták egymást. Misi szerint jól szóltak együtt, még egy párként is el tudná képzelni őket. Caramel szerint Bálint mellett mindenki jó párra talál.

  Weisz Viktor, Somló döntőse Szulák Andreát kapta duettpartnerül. Mint azt várható volt, Attila kedvéért egy magyar dallal készültek, Katona Klári, Demjén Ferenc és Presser Gábor A nagy találkozás című dalával. Viktor Pataki Attilát megszégenítő lendülettel énekli le Andreát a színpadról, aki ezt derekasan tűri. A mesterek és ő is Viktor természetességét, előadóművészetét magasztalják.

  Andi döntőse, Nádor Dávid Bangó Margittal duettezik a döntő estéjén, akivel közös benne a romavér. A művésznő szerint Dávidnak a vérében van a zene, neki kell lennie Magyarország hangjának. Margit saját dalával készültek, a Bombával, egy igazi bossanovával. Attól függetlenül, hogy jól énekel Dávid, ez részéről inkább bohóckodás, mint produkció. Margit megadja neki a hátteret, de rajta látszik, hogy neki ez velőből megy. Misi szerint Dávidnak még sötétednie kell, Caramel szerint megállta a helyét a Kossuth-díjas művésznő mellet.

  Pál Dénes, Misi utolsó versenyzője Szinetár Dórával állhat a színpadra. Dóri szerint már a beszédhangja is nagyszerű, azzal elvarázsolta. Auth Csilla és Szolnoki Péter Féltelek című duettjét éneklik el, ami eredetileg a Color együttes dala. Mivel duettdalt kaptak, eleve előnnyel indulnak, de még rá is tesznek egy adaggal. Dóra viszont túl nagyot akar hozni, picit el is nyomja Dénest, de még így is ez az este produkciója. Caramel hamis hangokat hallott, erőtlen produkció volt, de nagyon szép duett, Misi szerint Dénes nem tehet a szép szeméről, de nem arra kellene odafigyelni, hanem erre a zenére, amit ő közvetít.

  Weisz Viktor jön elsőként szólóprodukciójával. Kisfilmjében Somló az egekig magasztalja. Meglepetés: angolul énekel, de magyar előadótól, Biga Learning To Let Go című dalát. Meg is értjük most, miért énekelt eddig magyarul – szörnyű ez a paraszt angol, amit produkál. Tökéletesen tönkreteszi azt, amit Heincz Gábor hozott ezzel a dallal, agyonfrazírozza. Andi szerint megoldotta a feladatot, de Caramel szerint még mindig jobban áll neki, ha magyarul énekel. Szerintünk is…

  Gájer Bálint következik, Caramel nyertese, aminek hangot is ad a kisfilmben. Robbie Williams Candy című dalával készült ma este, mint szólóprodukció. Kiejtésben leveri Viktor, de énekhangban és előadásmódban is, ez kétségtelen, bár az a lazaság hiányzik belőle, ami az eredeti előadóban megvan. A tánctudását kritizálják, de lehetséges tehetségesnek tartja Somló is. Caramel örült neki, hogy elővette a humorát, ami az egyik erőssége.

  Malek Andi döntősével folytatjuk, Nádor Dáviddal, akinek ez egy második esély. Mestere őt is az egekig repíti, persze neki kell nyernie. Phil Collins Against All Odds című dalával készült. Ez a legkiforottabb produkció talán eddig. De még nincs vége, mi lesz ha megérkezik Pál Dénes? Hangban szívben, előadásmódban is ez volt a legszebb a szólók közül ma este. Még a dobok mögé is beült, ami a zsűriben a legnagyobb vitát okozta vele kapcsolatban. Somló szerint ő a verseny egyik nemzetközisége, valószínűleg csak mert Quan már kiesett. Mestere, Andi nem izgult érte soha, és most is megcsinálta.

  Az utolsó szólóprodukció Pál Dénesé, Mező Misi tanítványáé. Misi szerint ő az egyszerű vidéki srác, nagy álommal, aminek be kell teljesülnie. Tom Jones It’s Not Unusual című dalát énekli el a döntő estéjén. Napszemüvegben, szép szemek nélkül, kellőképp aranyos produkció ez tőle, bár nem igazán egy döntőbe való szám. Andi szerint nagy gag volt ez a napszemüveggel. Az övé a legeredetibb hang. Misi a színpadra megy: nagyon jót kacagott, és átöleli, mert megmutatta humorérzékét.

  Az első mester és tanítvány duett következik, Somló Tamástól és Weisz Viktortól. Az LGT Annyi mindent nem szerettem című dalát hozták el nekünk ma este. Somló itt alulmarad, kezd kiöregedni a szakmából, csak dalolászik Viktor mellett. Versenyzőnk pedig igazi koncerthangulatot varázsol. Bár Somló rapszólója az este igazi meglepetése: sem ilyen hosszú szöveget, sem ilyen gyorsan nem sikerült elmondania az egész műsor alatt, mint most.

  Nádor Dávid és Malek Andrea közös produkciója jön, Diana Ross és Lionel Richie közösével, az Endless Love című dallal. Dávid megint viszi a pálmát eddig, vajon Dénesnek és Mező Misinek sikerül felülmúlnia őket? Nagyszerűen szólnak együtt, érezzük a szívünkben is, hogy megmozdul valami. Talán visszatértünk a párbajshow színvonalára ezzel a dallal…

  Mező Misi és Pál Dénes a Magna Cum Laude dalát, a Vidéki Sanzont éneklik. Szívmelengető, koncertre emlékeztető produkciót kapunk tőlük, amit a közönség is jócskán megtámogat, de még mindig Dávidék duettje vezet az eddigiek alapján.

  A versenyzők produkciói Caramel és Gájer Bálint közös produkciójával zárulnak, mégpedig a mester Jelenés című dalával. Szívmarcangoló produkció ez tőlük… Hihetetlen őszintének hat tőlük, az énekhangról, amivel ezt produkálják, pedig ne is beszéljünk. Bár ez egy férfi és egy nő szerelmes produkciójának sokkal inkább beillene, mégis ez vitte a pálmát a mesterduettek közül.

  Az este sztárvendége jön, az LGT egy igazi örömzenével, mint azt egész este beharangozták. Neked írom a dalt című slágerüket hozzák el nekünk, szép, akusztikus zárása ez az este produkcióinak, a végén a háttérben kórusként feltűnnek a műsorba bekerült versenyzők is, a legjobb 48.

  Hosszas várakozás után végül lezárul a szavazás. A szavazatok összeszámlálása után megjelennek a fantomképek.

  Először a negyedik helyezettet fedik fel, aki nem más, mint Weisz Viktor.

  A dobogó alsó fokán végzett: Nádor Dávid.

  A Voice győztese, vagyis Magyarország hangja nem más, mint Pál Dénes, így a második helyezett lett Gájer Bálint.

  Kép: Voice

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon