MENÜ
 • Thaiföld, ahol a keleti csodák valóra válnak

  Vannak elképesztően szép helyek a világban, azonban Thaiföld kiemelkedik mind közül, teljesen elkápráztatva az odalátogatókat.

  Thaiföld mesés vidékét rengeteg formában szokták említeni, van aki a mosoly országaként jellemzi, de sokan magasztosan földi paradicsomnak is nevezik. Egyedülállóan sokszínű kultúrája teljesen elvarázsolja az idegeneket, túldíszített és végletekbe burkolózó építészete elképesztő álomvilágot teremt a látogatók szeme elé. Nyugodt lagúnák és nyüzsgő, hipermodern metropoliszok váltakoznak egymással. Hiába Távol-Kelet, itt nehezen szembesül az utazó a valódi kelet zord és rideg szempárjával. Thaiföldön többnyire jólétet és luxust lát az ember, vonzó és kacér keleti élmények várják.

  Bangkok felhőkarcolói és egyik gyorsvasút vonala

  Bangkok, az ország fővárosa és egyben a világ legtöbb turistáját vonzó nagyvárosa is. A hatalmas felhőkarcolók, magasvasutak, zsúfolt sztrádák mellet a vidéki harmónia is megtalálható a városban. Az élet sosem áll meg, de a buddhista léthez hangoltan kellően komótos, egyszerre túlpörgött és nyugodt. A város lakossága meghaladja a 10 millió főt, így kijelenthetjük, valóban óriási településről van szó. A város 300 éve alapult, lakosságának többnyire a bevándorlók teszik ki, ennek is köszönheti Bangkok a sokszínűségét. Vannak utcák ahol kendőbe burkolózó asszonyok láthatóak, sőt egyes részeken az indiai rúpiával, mint elfogadott fizetőeszközzel találhatjuk szembe magunkat. Rengeteg vallás keveredik egymással, melyek meglehetősen békésen megvannak egymás mellett.

  A gyönyörű palota éjszaka is pompázik

  Bangkok legjelentősebb látnivalója a királyi palota – az alig 300 éves épület a világ egyik leglenyűgözőbb építészeti csodája. A palotán belül található a buddhizmus legjelentősebb bálványa, a Smaragd Buddha szobra. A Smaragd Buddha Templomában található jelkép Bangkok jelentős szimbóluma is egyben.

  A Smaragd Buddha szobor

   Thaiföld második legnagyobb városa az északon található Chiang Mai, mely a páratlan szépségű thai hegyvidék ölelésében nyugszik. Fázni itt sem fognak a kirándulók, azonban sokkal mérsékeltebb a hőmérséklete Bangkokhoz képest, mivel a páratartalom alacsonyabb és a kánikula sem jellemző. A legkellemesebb élményt a hűvös szellők adják, amik a természet illatát szállítják még a belvárosba is, igazán különös hangulatot adva a településnek.

  A Mandarin Oriental luxushotellánc egyik szállodája

  Chiang Maira nem jellemző a posztmodern városépítészet, hiába nagyváros, a gyorsvasutak és a hatalmas embertömeg távol állnak tőle. A várost környező hegyvidékek vonulatain páratlan látnivalók akadnak, a sokáig elzárt területen háborítatlan törzsek, vízesések, ősi szentélyek várják kalandorokat.

  A Fehér templom, híd az újjászületés felé vezető utat jelképezi, a fehér szín meg a Buddhizmus tisztaságát

  A legnagyobb városok után következzen Thaiföld legjelentősebb szigete, Phuket. A sziget már évezredek óta az utazókat szolgálja, ugyanis itt vezetett a hajóút India és Kína között, így számtalan kultúra hagyta itt keze nyomát. A muszlim, indiai, európai, kínai kultúra lenyűgöző módon keveredik, színesítve az egyébként is egyedülálló hangulatot. Phuket az igazi trópusi paradicsom, türkizkék tengere, lótuszvirágokkal borított tavacskái felejthetetlen látványt nyújtanak, amit a folyton virágzó növények között repkedő színpompás pillangótömegek koronáznak meg.

  Phuket csodás partszakasza

  Mivel ez az egyik legkedveltebb turista célpont, így éjszakai élete is megállás nélkül pezseg, tengerparti bárok, szórakozóhelyek és mindig friss étellel szolgáló tavernák várják a vendégeket.

  A csodálatos lepkék tolonganak a nektárért

  Pattaya városa, Thaiföld legnagyobb nyaralóhelye, népszerűségét Bangkokhoz való közelségének köszönheti. A város a vietnami háború után kezdett virágozni, és azóta is fejlődik megállás nélkül. A városban található szállodai szobák száma mára 20 ezret is meghaladta, így itt megtalálható minden, ami a pihenéshez szükséges. Itt találhatóak a legjobb szállodák, éttermek és a legminőségibb szórakozási lehetőségek.

  Pattaya zsúfoltan teleépített tengerpartja

  A város megállíthatatlan fejlődésével együtt virágzik a prostitúció is, a legszebb lányok itt kelletik magukat, sőt a világhírű Tiffany szépségversenyt is itt rendezik, ahol a ladyboyok közül leggyönyörűbb kerül kiválasztásra. Pattaya városában mindenképp érdemes biztosra menni a csinos lányok nemét illetőlen.

  Egy korábban Tiffany címet nyert “ladyboy”

  A kiváló thai éttermek mellett belga sörözők, amerikai gyorséttermek sorakoznak, a sétáló utcában a világ legkülönfélébb portékáihoz lehet hozzájutni. Az egész városban, sőt inkább az egész országban rendkívül vidám hangulattal találja szembe magát turista, így szomorkodni szinte képtelenség, unatkozni pedig végképp nem lehet.

  Páratlan élmény ezen a partszakaszon élvezni a hullámokat

  Forrás: Google / Blogspot / Tumblr 

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon