MENÜ
 • Terjed az influenza

  Az influenza egyáltalán nem gyerekjáték, de kellő odafigyeléssel leküzdhető. Nemcsak Magyarországon, de egész Európában egyre jobban terjed az idei járvány.

  Ennek a hétnek az elejére összesen tíz országban, többek között Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban jelentették be, hogy az új esetek előfordulási gyakorisága átlépte a járványküszöböt. A növekedés üteme egész Európában eltérő, de mindenhol jellemző. Azt azonban még nem tudni, hogy a járvány mérsékelt lesz-e, vagy súlyos.

  Nemcsak Európában, de idehaza is egyre több a beteg. Múlt héten például tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten. A betegek 43 százaléka a 15-34 éves korosztályból került ki, további 23 százalék pedig a 35-59 évesek közül. A gyerekek a betegek közel egynegyedét, míg a 60 év felettiek kilenc százalékot alkottak.

  Az influenza egy vírus által okozott fertőző betegség, amely emlősöket és madarakat veszélyeztet. Az emberek között cseppfertőzéssel és közvetlen érintéssel terjed. Tünetei a hirtelen kezdődő láz, elesettség, vagy a száraz köhögés. Súlyosabb szövődményei elsősorban az idős emberek között lehetségesek. Ágyban fekvéssel és lázcsillapítókkal kezelhető leginkább, megelőzni pedig védőoltással lehet.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon