MENÜ
 • Tengerimalachús az új trend

  Dél-Amerikában ősidők óta fogyasztják ezt az aranyos rágcsálót, manapság azonban a világ minden táján divatnak számít tengerimalachúst fogyasztani.

  Amerika egyértelműen a lehetőségek hazája, azonban kulináris sokszínűsége inkább megbotránkoztató, mintsem vonzó. Egyes területein imádják a lovak húsát, máshol az autópályán kilapított vadakból csemegéznek. Akinek ez eddig nem lenne elég, jön az újabb fogás: tengerimalac sült.

  A Dél-Amerikában tradicionális étel egyre népszerűbb, próbálják a lehető legtöbb formában elkészíteni. Könyvek és blogok egyaránt foglalkoznak az egyre közkedveltebb hús különböző elkészítési módjaival. A többnyire két kilós állatot egyben szokták vásárolni, nyúzva és zsigerelve. Az aktív fogyasztók szerint minden része ehető, azonban a legízletesebb része az orra. Húsa puha és ropogós, sok olajjal érdemes sütni a rágcsálót.

  Nos, ha eddig nem lenne kellően hihetetlen a történet Amerikának sikerül fokoznia. Szakemberek érvelnek a fogyasztása mellet. Úgy gondolják, lényegesen kevesebb szén-dioxid kibocsátása a rágcsálóknak és sokkal olcsóbb előállítani őket. Kevesebb ételt igényelnek egy szarvasmarhához képest, így a gazdaságra és a kereskedelemre is jótékony hatással bír a tengerimalac mánia.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon