MENÜ
  • Tengerimalachús az új trend

    Dél-Amerikában ősidők óta fogyasztják ezt az aranyos rágcsálót, manapság azonban a világ minden táján divatnak számít tengerimalachúst fogyasztani.

    Amerika egyértelműen a lehetőségek hazája, azonban kulináris sokszínűsége inkább megbotránkoztató, mintsem vonzó. Egyes területein imádják a lovak húsát, máshol az autópályán kilapított vadakból csemegéznek. Akinek ez eddig nem lenne elég, jön az újabb fogás: tengerimalac sült.

    A Dél-Amerikában tradicionális étel egyre népszerűbb, próbálják a lehető legtöbb formában elkészíteni. Könyvek és blogok egyaránt foglalkoznak az egyre közkedveltebb hús különböző elkészítési módjaival. A többnyire két kilós állatot egyben szokták vásárolni, nyúzva és zsigerelve. Az aktív fogyasztók szerint minden része ehető, azonban a legízletesebb része az orra. Húsa puha és ropogós, sok olajjal érdemes sütni a rágcsálót.

    Nos, ha eddig nem lenne kellően hihetetlen a történet Amerikának sikerül fokoznia. Szakemberek érvelnek a fogyasztása mellet. Úgy gondolják, lényegesen kevesebb szén-dioxid kibocsátása a rágcsálóknak és sokkal olcsóbb előállítani őket. Kevesebb ételt igényelnek egy szarvasmarhához képest, így a gazdaságra és a kereskedelemre is jótékony hatással bír a tengerimalac mánia.

    Nyereményjáték

    Bulvár

    A Plázson még tart a nyár

    Bulvár
    Sze. 2., szerda

    Lupa Duma – Costes vacsorával

    Bulvár
    aug. 10., hétfő

    Televízió

    A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

    Televízió
    okt. 8., kedd

    Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

    Televízió
    jún. 29., szombat

    Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

    Televízió
    Sze. 13., csütörtök

    Ajánló

    Új világsztárt jelentett be az EFOTT

    STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

    A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon