MENÜ
 • Templomba-járásra ítélte a bíróság

  Törvényességi aggályok is felmerültek az ítélettel kapcsolatban.

  A tizenhét éves Tyler Alred még tavaly decemberben, ittas állapotban okozott közlekedési balesetet, melyben utastártsa, a mindössze 16 éves John Luke Dum életét veszítette. A tárgyalásra idén augusztusban került sor, amikor Alredet bűnösnek ítélték fiatalkorú elkövetőként.

  “Nem akartam ilyen szörnyűséget tenni” – vallotta be Alred a bíróságon – “Meg akarom változtatni az életemet.”

  Az áldozat, John Luke Dum családja annak ellenére sem szerette volna rács mögött látni a fiút, hogy ő volt a felelős szeretett családtagjuk haláláért. Állításuk szerint semmi szükség nincs arra, hogy két fiatal élet is kárba vesszen egy ilyen tett miatt. A tárgyalás egészen november közepéig húzódott el és  végül egészen különös ítélet született. A bíró tíz év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a felelőtlen sofőrt, akinek ráadásul több feltételnek is eleget kell tenni annak érdekében, hogy elkerülje a börtönt. Alrednek érettségiznie és minimum szaktechnikumot kell végeznie, éves alkohol-, drog- és nikotintesztere járnia, illetve heti egyszer templomban is kötelező megjelennie a következő tíz évben.

  Habár Alred ügyvédjének elmondása szerint nem jelent problémát ez utóbbi feltétel, hiszen védence állítása szerint amúgy is templomba járó ember, de ennek ellenére felvetődött némi aggály ezzel kapcsolatban. Hiszen jogvédő szervezetek szerint senkit sem lehet arra kötelezni, hogy számára a vallásgyakorlást előírják, hiszen mivel az egyház és az állam teljesen szeparáltan működik, senki sem kaphat törvényesen ilyen büntetést. Mindenesetre Alred örül, hogy nem kell élete legszebb éveit rács mögött töltenie, így fejet hajtott az ítélet előtt.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon