MENÜ
 • Tele orvosi bakikkal a Jóban Rosszban

  Rossz helyen vannak a szervek, kikapcsolt gépekkel dolgoznak, nem figyelnek oda a sterilitásra – orvosi körökben jót mulatnak a sorozat hiteltelenségén.

  A Jóban Rosszban készítői nem fordítanak eget rengető figyelmet a sorozat orvosi hitelességére. A nővérke műtősnőként is dolgozik, a betegek mindig pirospozsgásak, alig megviseltek, újraélesztés után szinte rögtön magukhoz térnek és beszélni tudnak. A laborvizsgálatok eredményei és az életmentő vér mindig azonnal rendelkezésre áll. Ezek az apróságok mind ellentmondanak a valóságnak.

  Nagyobb bakik is előfordulnak Csillagkúton. Nem csak szakértőknek tűnhet fel például, amikor az eszméletlen Zámori Alexát egy kikapcsolt lélegeztetőgép tartja életben, vagy amikor fordítva tesznek fel egy röntnegfelvételt a világítótáblára, felcserélve a jobb- és baloldali szerveket. A sorozat orvosai gyakran nem figyelnek oda, hogy műtét közben sterilizált kézzel ne törölgessék a homlokukat, vagy nyúljanak máshová.

  „Leginkább a műtéti jeleneteknél vagyok jelen a forgatásokon, de ott sem mindig, hiszen más munkám is van“ – magyarázta dr. Ketskés Norbert, a sorozat hitelességért felelős szakértője. „Amikor ott vagyok, nem fordulhat elő olyan, hogy a steril kesztyűvel a műtéti területen kívül bárhova nyúl janak, ez bizonyos. A lélegeztetőgépnek van olyan üzemmódja, amikor működő állapotban sem ad képet, a fordított röntgenfelvételre viszont nem tudok mit mondani. Kitüntető a nézők alapos figyelme, igazán fajsúlyos az a sorozat, amit ilyen komolyan vesznek.“

  Nem hibáztatjuk Ketskés Norbertet, hogy nem nézi a sorozatot, amit valószínűleg a nézők komolyabban vesznek, mint a készítők.

  Forrás: Bors

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon