MENÜ
 • Tegnap: arany és ezüst

  Volt okunk az ünneplése vasárnap, ugyanis a XXX. nyári olimpia második versenynapján két éremmel is gazdagabbak lettünk: megszületett az első ezüst, és a várva várt első arany.

  Kezdetnek cselgáncsozóink remekeltek, szombaton Csernoviczki Éva szerzett bronzérmet, tegnap pedig Ungvári Miklós kiérdemelte az első magyar ezüstöt.

  A 66 kilósok között versenyző Ungvári homokzsákokként hajigálta az ellenfeleit. Amolyan bemelegítésként az afgán Adzsmal Faizzada támadását kontrázta meg, aztán a belize-i Eddermys Sanchezt még az elsőnél is gyönyörűbb támadással intézte el. A háromszoros Európa-bajnok, háromszoros vb-bronzérmes magyar dzsúdóst a legjobb 16 között a szlovén Rok Draksics sem tudta megállítani, majd lengyel ellenfelén is túljutott. Az utolsó sikert az elődöntőben érte el, a spanyol Sugoi Uriarte sem bírt vele, viszont a grúz Lasa Savdatuasvili jobbnak bizonyult a fináléban, így övé lett az arany. Mienk pedig egy ezüstérem, ami szintén gyönyörű teljesítmény.

  Este azonban maradéktalanul örülhettünk Szilágyi Áron sikerének. Álomformában vívta végig a vasárnapot a csapatban világbajnok, egyéniben Eb-bronzérmes kardozónk, aki 22 évesen olimpiai aranyérmet szerzett Londonban.

  A Vasas kardozója az elődöntőbe jutásért a német Max Hartungot egy izgalmas csatában (15:13) győzte le. Nem kétséges, hogy az utolsó két tus előtt, 13:13-nál a matematikát is segítségül hívta, hiszen korábban elárulta, a mentális hadviselés során előszeretettel számítja ki, milyen támadással, milyen csellel tud a következő asszóban túljárni ellenfele eszén. Erre viszont a döntőbe jutásnál már nem volt szükség, az orosz Nyikolaj Kovaljovon pazar vívással kerekedett felül (15:7), hogy aztán a fináléban az olasz Diego Occhiuzzit legyőzve (15:8) a magyar csapat első olimpiai bajnokának vallhassa magát.

  Gratulálunk sportolóink teljesítményéhez! Így tovább.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon