MENÜ
 • Társadalmi program indult az alkoholprobléma megoldására

  Az alapítvány a program elindítása mellett meghirdette az Alkoholmentes Napot is, amely pár éven belül igazi mozgalommá válhat.

  Magyarországon a túlzott alkoholfogyasztás súlyos probléma; hazánkban a teljes, közel tízmilliós lakosságra vetítve, fejenként évi 12 liter égetett szesznek megfelelő alkoholos ital jut, így Magyarország a legtöbb alkoholt fogyasztó országok rangsorában a 17. helyen áll.

  120404_alkohol

  Az alkoholfogyasztás egészségi és társadalmi kockázatai egyaránt jelentősek. Amellett, hogy számos betegség oka az alkohol mértéktelen fogyasztása, a halálozások jelentős százalékában is ez a szer áll.

  A fiatalabbak is egyre korábban és gyakrabban fogyasztanak alkoholt, így többek között a fiatal generációk védelme érdekében a Heim Pál Alapítvány Alkoholstop néven új társadalmi programot indított, melyben lakosság bevonásával, közösségi kezdeményezések útján keres megoldást az alkoholproblémára. Az Alkoholstophoz a METRO is csatlakozott: „Számunkra kiemelten fontos az aktív társadalmi felelősségvállalás és az elkötelezettség az egészséges életmód iránt. A METRO odafigyel arra, hogy minél több emberrel ismertesse meg az alkoholos italok fogyasztásával kapcsolatos alapigazságokat: a felelős fogyasztást és magatartást, a mértékletességet, és a tudatos életvitel jelentőségét.”- mondta Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon