MENÜ
 • Támad a kínai hadsereg!

  A Távol-Kelet katonái indulnak harcba egy veszélyes ellenség ellen,

  A Kínában 1974-ben véletlenül felfedezett, az ókori világ nyolcadik csodájának is nevezett agyaghadsereg méltán vált világhírűvé,  a figurák élethű másolatát Budapesten is kiállították már.

  agyag

  A több mint 8000 terrakotta katonából álló hadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti síremlékében található és azért alkották, hogy az uralkodó hatalmát őrizzék a túlvilágon.  Külön érdekesség, hogy minden figura arca más és más, mintha mindegyiket külön emberről mintázták volna.

   

  Várható volt, hogy előbb utóbb ez a hihetetlen ókori lelet megihleti a Hollywoodot is. A napokban jelentették be, hogy a Marvel Studio és Shanghai film közös produkciójának témája ez a bizonyos agyaghadsereg lesz.

   

  A Marvel Studio első sorban a képregény filmjeiről ismert, mint a Csodálatos pókember vagy a Vasember széria. A tervek szerint ezen filmek producere felügyeli majd az ókori képzőművészeti harcosokról szóló filmet. Így senki ne várjon történelmi hitelességű alkotást.

  ironman

  Az amerikai filmesektől az sem áll távol, hogy egy történelmi témát vagy személyt modernizálva, hihetetlen elemekkel felturbózva mutatnak be a filmvásznon.  Ilyen volt többek között az egyiptomi piramisokban Imhotep főpapot gonosz élőhalottként bemutató Múmia, az amerikai elnököt vámpírvadászként ábrázoló Abraham Lincoln, a vámpírvadász vagy az ősemberek életét igencsak egyedi módon értelmező Flintstones család, hogy csak néhányat említsek.

  Így csöppet sem meglepő, hogy a nyilvánosságra hozott információk szerint, a jelenleg Super Terracotta Warriors címen futó projekt története napjainkban játszódik majd, egy földönkívüli invázió idején, melynek elhárításában segédkezik az életre kelő agyaghadsereg.

  Forrás, kép: SCMP, IMDB

  varadijani

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon