MENÜ
 • Születésnapot ül a királynő

  De az igazán nagy ünnepi rendezvényekre majd csak a jóidő beköszöntével, nyáron kerül sor

  II. Erzsébet, Nagy-Britannia és a Nemzetközösség feje ma ünnepli életének 87-ik évét. Érdekesség, hogy a nagy születésnapi rendezvényekre azonban nem ma kerül sor, hanem majd csak hónapokkal később. Ennek az az oka, hogy Angliában az idő ilyenkor még nem a legkellemesebb, egy királynő születésnapjához azonban természetesen a legjobb dukál. Úgyhogy a mai napot csak szűk családi körben, a Windsor kastélyban tölti.

  Ma egyelőre csak az újságokban, televíziós műsorokban emlékeznek meg a nagy napról, illetve a főváros, London több pontján is ünnepi sortüzeket tekinthetnek meg az arra járók. Az idei születésnap rendkívüli évfordulóval is párosul, hiszen II. Erzsébet 1953. június másodikán lépett Nagy-Britannia trónjára. Ezzel a monarchia történetének második legrégebb óta uralkodó alakja, őt csak Viktória királynő múlja felül három évvel.

  A nagy pillanat tiszteletére szerte az országban ünnepségek lesznek, de a királynő családjában is különleges lesz az idei nyár, hiszen meg fog születni unokája, Vilmos herceg első gyeremeke. Ezzel Erzsébet már háromszoros dédnagymama lesz.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon