MENÜ
 • Szüleinek tüdejével él tovább

  A 15 éves lány új esélyt kapott az életre.

  A tini tüdeje végleg felmondta a szolgálatot, ám hős szülei felajánlottak egy-egy részt a sajátjaikból, hogy megmentsék őt. Tugce Basar a cisztás fibrózis nevű, krónikus betegségben szenved, amely nem múló gyulladást hozott létre a légzőszerveiben. Már legalább egy éve kezelték egy isztambuli kórházban, amikor tüdejének mindkét oldala megadta magát a betegségnek.

  Az életveszélyes állapotba került lányt Ausztriába szállították át, ahol egy úttörőnek számító egészségügyi intézmény – az a kórház, ahol George Michaelt tüdőgyulladását is kezelték – végrehajtotta az átültetést. A két szövetből egyetlen, egészséges tüdőlebenyt hoztak létre Tugce számára, amit a 9 órás beavatkozás alatt be is ültettek a lányba.

  Szerencsére mindkét szülő alkalmasnak bizonyult a donorszerepre, de a csoportos beavatkozás így is kockázatos volt, hisz helyi érzéstelenítés mellett, altatás nélkül hajtották végre. A Daily Mail infirmációi szerint ilyet a nagy múltú AKH kórház is csak négyszer vállalt az elmúlt 20 évben.

  „Azt szeretnénk, ha a lányunk egészséges és boldog lenne. Neki is joga van ahhoz, hogy megélje mindazokat a dolgokat, amiket a kortársai” – nyilatkozta az apa.

  Tugce szerencsére erős lány, és jól viselte a műtétet; két héttel később már a saját lábán sétálgatott. Ha minden jól megy, az orvosok májusban hazaengedik.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon