MENÜ
 • Szoptatás miatt perel

  A nő szerint súlyos érzelmi és erkölcsi problémákat okozott neki az intézmény, amikor a biológiai szükségletei miatt utasították el.

  Sarah Ann Lewis három hónappal kislánya születése után tért vissza régi munkahelyére, az általános iskolába, melyben tanárnőként dolgozott korábban. Munkába állásakor jelezte főnökének, hogy kilenc és tizenegy óra között szüksége van minden nap egy tizenöt perces szünetre, hogy az intézmény bölcsődéjében lévő kisgyermekét szoptathassa.

  Főnöke erre azt válaszolta, hogy meg kellene tanulnia megállni, hogy reggel hét és délután egy között anyatejet termeljenek mellei, hiszen akkor munkaidő van és nem kötelessége az alkalmazottak egészségügyi problémáit ilyen módon tolerálni. Lewis ekkor az iskola munkaügyekkel foglalkozó szakszervezetéhez fordult, akik biztosították róla, hogy jogában áll megtenni, amire a biológia készteti, ne törődjön azzal, mit mondanak neki. Ennek ellenére számos alkalommal nem engedték megetetni a gyermeket, sőt, három hónap után ki is rúgták az intézményből.

  Lewis ezért a munkaügyi hivatalhoz fordult, akik tanácsára beperelte az iskolát egyenlőtlen bánásmód és diszkrimináció miatt. Súlyos büntetésre számíthatnak.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon