MENÜ
 • Szobrot kap Agatha Christie

  A krimiírás királynője hamarosan külön szobrot kap Londonban.

  Ezen a héten hagyták jóvá a londoni hatóságok Ben Twiston-Davies tervét – a férfi szobra Agatha Christie előtt fog tisztelegni a Covent Garden szívében. A helyszín London színháznegyedének szívében van – nem véletlenül. Christie volt volt az első írónő, akinek sorozatban három drámáját is játszották a West Enden, Az egércsapda című gyilkossági sztorija pedig a legrégebb óta futó show.

  A két és fél méter magas bronzszobor egy nagy könyvet fog ábrázolni, melyek közepén látható lesz az írónő feje, adatokkal életéről és munkásságáról, továbbá idézetekkel továbbá nem maradhat ki természetesen Miss Marple, Hercule Poirot, az Orient Express és a vidéki ház sem.

  Twiston-Davies így mesélt szobráról: “Az a tény inspirálta, hogy ő a világ legsikeresebb írónője több mint négymilliárd eladott könyvvel. Olyan szobrot akarok, amit nem tudnak elkerülni az emberek!”

  A szobornak része lesz több kisebb könyvgerinc is: “Azért válhatott olyan sikeres íróvá, mivel körülbelül 50 különböző nyelven adták ki a műveit, így sok címet kiírunk idegen nyelven is, illetve Braille-írással. Az egésznek az a lényege, hogy távolról az egész szobor nagyon egyszerűen tűnik, közelről viszont tele van részletekkel.”

  Eddig csak Torquay városában állítottak szobrot Agatha Christine-nek, a londonit november 25-én akarják felavatni, Az egércsapda hatvanadik évfordulóján.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon