MENÜ
 • Szobrot emelnek a francia first lady-nek

  Párizs egyik külvárosának polgármestere vetette fel az ötletet, mely szerint egy életnagyságú bronzszobor formájában örökítenék meg az egykori szupermodell, majd énekesnő, jelenleg first lady Carla Bruni-Sarkozy alakját.

  A polgármester egyébként Nicolas Sarkozy pártjának a tagja, azonban az elnök feleségét mintázó szobor a terv szerint a helyi közösség olasz közösséget szimbolizálná egy olasz munkásnő ábrázolásával. A részben az adófizetők pénzéből emelendő, 80000 euróba kerülő szobor felállítása kapcsán a helyi lakók, valamint városi tanács szocialista és független képviselői is felemelték a hangjukat, hiszen a modell kiléte csak a költségvetés megszavazását követően derült ki.

  Noha Carla olasz származása indokot szolgáltathat arra, hogy miért éppen az ő arcát használják a szobor megformálásához, további ellenérvként merült fel, hogy az alkotás által megszemélyesítendő tollgyári munkásokkal ellentétben az egykori modell legfeljebb csak a kifutón láthatott (páva)tollakat. Bruni-Sarkozy szóvivője a politikai jellegű vádakat is azzal hárította, hogy a first lady személyében egy egykori modellről van szó, aki számos hasonló művészeti jellegű felkérést kap. Felmerült azonban az is, hogy a közelgő franciaországi választások kimenetele miként befolyásolja majd a májusban leleplezendő szobor sorsát.

  Forrás: The Guardian

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon