Szivattyú vásárlást tervez? Ezeket érdemes átgondolni

Legyen az kertesház, társasház vagy ipari terület, bármikor szükség lehet szivattyú beszerzésére. Hogy melyik lesz a legmegfelelőbb, az függ attól, milyen célra szánjuk. A szivattyúk nem csak árban, hanem technikai paraméterekben is különböznek egymástól. Vannak kerti szivattyúk, merülő szivattyúk, szennyvíz szivattyúk, de előfordulhat, hogy nyomásfokozás céljából, esetleg szennyezett víz újrahasznosításához van szükségünk egy ilyen berendezésre.

A megfelelő szivattyú vásárlása hosszú évekre szól

A megbízhatóságáról ismert, nemzetközileg elismert Pedrollo olyan gyártónak számít a piacon, amely komoly figyelmet fordít újabb és újabb termékek megalkotására, a vásárlói igényeknek megfelelően. Termékeire igaz, hogy kiváló teljesítménnyel és hosszú élettartammal bírnak. 

Nem titok, hogy tartalék szivattyút általában kevesen tartanak otthon, így ha meghibásodik a használatban lévő, azonnali szervizelésre van szükség. A Pedrollo szivattyúk akár 3 év garanciával is megvásárolhatók, és a cég az ország számos területén működtet szervizeket. Szakkereskedéseinek ellátottsága folyamatos, ennek köszönhetően rövid időn belül beszerezhető a szükséges alkatrész. 

Mindegy, milyen célra vásárolunk elektromos szivattyút, érdemes mindig a megfelelőt kiválasztani. Amikor nyomásfokozásról, háztartási vízellátásról vagy ipari öntözésről van szó, ne féljünk szakértő tanácsára támaszkodni. Így elkerülhetjük az idő előtti kopást és meghibásodást vagy azt, hogy egy újabb szivattyút kelljen venni.

Könnyen előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva megváltozik a víznyomás, ilyenkor a szivattyúvezérlő az, ami beavatkozik a működésbe. A Pedrollo Easypress vezérlő használata nemcsak felszíni szivattyúk, hanem búvárszivattyúk esetén is ajánlott. Ezek bekötése és működtetése nem igényel különösebb szaktudást, de az elektromos biztonsági szabályokat be kell tartani.

Szakkereskedésekben gyakori kérdésként merül fel, hogy mi a különbség a szennyvíz és a szennyezett vízhez használható szivattyúk között. A megoldás a szállítható szemcseméret különbségében rejlik. Szennyezett víz alatt a mosogatóból lefolyó vagy a fürdéshez, zuhanyzáshoz elhasznált vizet értjük, amit egy házi vízmű rendszer használatával könnyedén újrahasznosíthatunk, például WC öblítéshez.