MENÜ
 • Szigorítják a gyermekprostitúció büntetését

  A Büntető Törvénykönyv (Btk.) legújabb módosításába már bekerül a gyermekprostitúciót még súlyosabban elítélő szigorítás.

  Három évet kaphat az is, aki prostitúcióra ajánl vagy hív fel 18 évesnél fiatalabbakat, aki segítséget nyújt gyerekek prostituálásához, és ugyanennyit, aki fizet gyerekeknek a szexért. Nyolc évet kaphat, aki kerítőként, bordély üzemeltetőjeként vagy kitartottként húz hasznot a gyerekek prostitúciójából és, akik kiskorút kényszerít prostitúcióra. “Ez nagyon komoly haladás, nagyon fogunk örülni, ha ez így bekerül a Btk.-ba, első olvasásra nagyon jó ez a szöveg” – véleményezte az új koncepciót Betlen Anna, a Magyarországi Női Alapítvány (MONA) munkatársa. -“Óvatosan örülünk a Btk. koncepciójának, de fontos hangsúlyozni, hogy a törvény megváltoztatása nem lesz elég, politikai akarat kell a gyerekprostitúció megállítására.”

  Azt, hogy miért is olyan fontos a prostitúció ilyen formájának jobb szabályozása Ékes Ilona mondta el. -“Meggyőződésem, hogy fiatalkorúak esetén fogalmilag nem beszélhetünk önként választott tevékenységről, legtöbbször fenyegetés, kényszer és erőszak hatására kerülnek az utcára fiatal lányok. Emberi jogi tekintetben egyértelmű, a prostitúció a gyermekek fizikai, lelki és anyagi kizsákmányolásának súlyos formája, a sérülékeny helyzetűek kiszolgáltatottságával való visszaélés.”

  Forrás: Origo

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon