MENÜ
 • Szerencsés landolás a Marson!

  A NASA bejelentette, hogy magyar idő szerint reggel 7 óra 32 perckor Curiosity nevű egysége sikeresen landolt a Mars felszínén.

  Az Amerikai Egyesült Államok űrkutatási ügynöksége, a NASA örömmel jelentette be, hogy magyarországi idő szerint reggel 7 óra 32 perckor Curiosity nevű  egysége sikeresen landolt a Mars felszínén. Ezzel ez a közel egy tonnás műszer a negyedik robot, amely kutatásokba kezd a Vörös Bolygón.

  Amint az látható, a lelkes kis gép már az első fényképeket is elküldte. Egyelőre csak fekete-fehéreket küld, de pár nap múlva már ez is változni fog. A jármű egy kráterben landolt, közel a Mars egyenlítőjéhez. Tudósok reményei szerint ezen a vidéken vízre, vagy legalábbis annak nyomaira utaló jeleket fognak találni. Azt már tudni lehet, hogy a Curiosity, amelynek angol neve kíváncsiságot jelent, nem fog gyorsan haladni, viszont annál biztonságosabb lesz.

  Hajtóműve plutóniumból készült, amely közel egy évtizedre elegendő energiával látja el. A rá felügyelő csapat annyira lelkes, hogy még saját Twitter-oldalt is készített a szerkezetnek, amelynek már most több, mint négyszázezer követője van hajnalban pedig postolta is a történelmi kijelentést: “Biztonságban megérkeztem a Mars felszínére.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon