MENÜ
 • Szent Patrik-nap Budapesten

  Ír nemzeti ünnep nem csak íreknek!

  Számos országnak megvan a maga védőszentje, vagy kiemelkedő történelmi alakja, akinek tiszteletére kineveznek egy napot, amelyen mindenféle változatos ünnepségekkel megemlékeznek róla. Írország számára ez egy katolikus szent, nem más mint Szent Patrik. Északi barátaink annyira oda vannak érte, hogy akárhol is vannak a világban igyekeznek mindenhol megemlékezni róla egy sokszínű, tartalmas ünnepség keretében.

  Budapesten ezúttal másodszor rendezték meg a szent-patrik napi mulatságot. Itt aztán volt minden. A parádé péntek este kezdődött egy színházi darabbal, majd másnap voltak különféle játékok, felvonulás és filmvetítések is. A szervezők ezúttal rekordkísérletet is megkíséreltek, méghozzá az egy időben egy helyen megjelenő legtöbb zöld koboldruhába bújt felvonuló kategóriájában.

  Maga a történelmi személyiség, Szent Patrik egyébként már koránt sem mai figura. Az ötödik században állítólag rabszolgaként hurcolták Írország szigetére, ahonnan aztán sikeresen megszökött, hogy végül katolikus térítőként térjen vissza. Ezt követően harminc évig térítette népét. A nemzeti ünnepen kívül számos templom is nevében tiszteleg előtte, többek között a főváros, Dublin legnagyobb katolikus székesegyháza is.

  forrás: szeretlekmagyarország

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon