MENÜ
 • Szellemvárosba kalauzol a Google

  A cunami, földrengés és nukleáris katasztrófa városa, emberek nélkül.

  Elhagyott utcák, betört ablakok, egy összetört háztető az út közepén – ilyen képeket láthatunk a Google Street View jóvoltából, mely most betekintést enged Japán elhagyatott városába.

  Namie városát 2011-ben sújtotta földrengés és cunami, a katasztrófák sora után pedig senki nem tért vissza a településre és a romok is maradtak a helyükön.

  A Google Street View autója viszont bemerészkedett a területre és lélegzetelállító felvételek készített, melyek túlszárnyalnak minden egyes horrofilmszínhelyet.

  Namie városát 21.000 ember lakta. A földrengés során bekövetkezett nukleáris szennyeződés olyannyira komolyan érintette a várost, hogy annak területe többé nem alkalmas semmilyen emberi életre.

  A 32 éves egykori lakó, Koto Naganuma elmondása szerint rendkívül fájdalmas látni a képeket a helyről, mely egykor otthonuk volt, most pedig egy elérhetetlen terület. A hölgy tavaly térhetett egyszer vissza a városba, de akkor is csak néhány percre. Akkor így nyilatkozott:

  “Nagyon várom. Izgatott vagyok, hogy láthatom a helyeket, melyek egykor oly kedvesek voltak számomra. De nehéz is lesz. Hiszen senki nem lesz ott.”

  Hasonlóan az egykori lakók hiánya zaklatta fel Tamotsu Baba egykori polgármestert is, látva a Google képeit, melyeken felfedezte az egykori őszi fesztivál helyszínét és az elhagyatott iskolát:

  “Az öregebb generáció tagjai, mint én mind érezzük, mennyi kaptunk ettől a várostól és óriási fájdalom, hogy ezt nem adhatjuk át gyermekeinknek. Azt akarjuk, hogy a Street Views egy örökös emléke legyen annak, hogy mi történt Namie-ben a földrengés, cunami és nukleáris katasztrófa által.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon