MENÜ
 • Száz esztendős hölgy viheti a fáklyát az olimpián

  Diana Gould egyáltalán nem érzi idősnek magát.

  A májusban századik születésnapját ünneplő Diana Gould egyike a mintegy hétezer szerencsésnek, akik a 2012-es Londoni Olimpián a fáklyával a kezükben futhatnak.

  Még múlt hónapban lehetett nevezni a futók közé, a büszke nagymamát pedig Alexandra nevű unokája nevezte be.

  „Nem is tudtam róla” – nevetett az idős hölgy – „Amikor először mondták a dédunokáim, hogy az anyjuk benevezett az olimpiai lángot hordozók közé, nem hittem el. Csak miután kisorsolták a nevemet és megjött a hivatalos levél. Persze nem haragudtam érte, sokkal inkább büszke vagyok az unokámra, és persze saját magamra is az leszek, ha sikerül megcsinálnom!”

  A Lengyelországban született Mrs. Gould még gyermekként érkezett Londonba. Férjével a második világháború után költöztek Hendonba. Itt varrónőként dolgozott és nevelte két fiát. Gyermekkora óta aktív életet él, egészen nyolcvanhat éves koráig asztaliteniszezett és tollaslabdázott, és elmondása szerint mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy fizikai állapota mellett mentálisan is erős és kiegyensúlyozott maradjon.

  Ám a minden napos edzés mellett Mrs. Gould szerint a korhoz való hozzáállásban is áll az örök fiatalság titka: „Először is, egyáltalán nem érzem öregnek magamat. Lehet, hogy az éveimet tekintve száz vagyok, de nem vagyok öreg és soha nem is éreztem magam annak.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon