MENÜ
 • Szándékosan csonkította betegeit a brit orvos

  Ian Paterson szaktekintély hírében állt, azonban súlyosan visszaélt betegei bizalmával. Több száz nőt nyomorított meg testileg-lelkileg, akik mellrák miatt fordultak segítségért hozzá.

  Több mint 450 nőmellét távolította el Ian Paterson brit sebész, a gyanú szerint teljesen feleslegesen. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a férfi után, aki a brit Sutton Coldfield-i Jó Reménység Kórházban, valamint magánklinikákon 1994 óta végezte a csonkító műtéteket. Az 57 éves Gail Boach egyike volt áldozatainak.

  Jo Franklin Pittnek 1999-ben távolította el a mellét egy kialakuló daganat gyanújára hivatkozva. “Sokkot kaptam, és azóta sem tértem magamhoz, a heg a mellkasomon nap mint nap emlékeztet arra, mit tett velem. A kezébe adtam az életemet, mert úgy tudtam, szaktekintély” – mesélte el az asszony, aki azóta több helyreállító műtéten is átesett. Az ügyben vizsgálódó rendőr még soha nem találkozott ilyen borzalmas esettel.

  “Ha az ellene felhozott vádak beigazolódnak, az a legborzalmasabb klinikai gondatlanság, súlyos bűncselekmény! A praxisát azonnal felfüggesztettük” – jelentette ki Matt Markham nyomozó.

  “Egyelőre nem tudni, milyen indíttatásból követte el mindezt, pénzért, vagy valóban hitt a masztektómia rákmegelőző hatásában” – fűzte hozzá a rendőr.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon