MENÜ
 • Sündör és Niru ősbemutató a Pagonyban – bemutatkozik az Ugródeszka sorozat harmadik résztvevője!

  A Manna Produkció Ugródeszka sorozatában negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoznak be májusban a nagyközönség előtt 1-1 bábos előadással.

  A harmadik premier Borbáth Péter azonos című meséjének színpadi változata lesz, Varsányi Péter rendezésében. A dedikálással egybekötött ünnepi ősbemutató június 4-én délelőtt lesz a Pagony könyvesboltban.

  sundor es niru_01

  A Színház- és Filmművészeti Egyetem öt bábrendező hallgatója készít egy-egy magyar bábszínpadon még nem látott előadást a Manna gondozásában, az Ugródeszka sorozat keretében. A program első darabja a Stúdió K-ban május közepén bemutatott, Szilágyi Bálint rendezésében készült Rosalie elmegy meghalni volt, amelyet Lázár Helgának az SZFE-n bemutatott előadása, a népmesei ihletésű Gyásztánc követett.

  Az Ugródeszka program fő motívuma, hogy minél több pályakezdő fiatalnak lehetőséget adjon a bemutatkozásra. A sorozat legújabb produkciójában a rendező mellett, az átiratot készítő dramaturg és a két főhőst mozgató bábszínész is diploma előtt álló művészek.

  A sorozat harmadik előadása Varsányi Péter rendezésében készül, Borbáth Péter Sündör és Niru című meséje alapján, amelynek hősei furcsa lények és egy varázsos világban vándorolnak. A történet két főszereplője gyökeres ellentétei egymásnak, míg Niru halk szavú, Sündör állandóan beszél. Egy nap a két jó barát különös kalandba csöppen, ahol titokzatos lényekkel találkoznak és varázslatos kalandokba keverednek. A 2015-ben megjelent gyermekkönyvet Bodor Panna dramaturg hallgató alkalmazta színpadra, az író legnagyobb örömére, elmondása alapján mozgalmas, impulzív anyag kerekedett a meséből, és az is nagyon jó, ahogy az eredeti szöveg közegének szóalkotásai továbbgördülnek és önálló életre keltek a színpadi változatban.

  A hangok és a fények világába kalauzolja majd el a bábelőadás a 4-8 éves korosztályt. Sündör és Niru mozgatói Tóth Mátyás és Főgelin Fruzsina, a mese többi alakját pedig Hannus Zoltán kelti majd életre. A bemutató június 4-én délelőtt 11 órától lesz a budai Pagony könyvesboltban, ahol az előadás után beszélgetni lehet az alkotókkal, s az író, Borbáth Péter dedikálja a megjelent könyvet.

  A június 4-i premiert követően, Varsányi Péter előadása is látható lesz az Ugródeszka másik négy bemutatójával együtt a szegedi Thealter fesztiválon július 28 és 30 között, majd Budapesten is megismétlődik a sorozat ősszel, a MU Színházban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon