MENÜ
 • Stephen King Könyvei – Sorvadj el!

  "Márpedig olyan, hogy cigányátok nem létezik!"

  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de alapjáraton én nem vagyok babonás. Attól függetlenül azért ha véletlenül eltörök egy tükröt, átvillan az agyamon hogy most hét évig szerencsétlen leszek, vagy ha kiborítom a sót, veszek egy csipetnyit és átdobom a bal vállam fölött. Viszont, szellemekben, boszorkányokban és átkokban egyáltalán nem hiszek. Sokan így vannak ezzel szerintem, de Stephen Kingnek ebben a témában is sikerült egy kicsit megijesztenie.

  Ezúttal a főhősünk Bill Halleck, kisvárosi ügyvéd. Akinek mindene megvan, szép ház, szép feleség, gyönyörű gyerek, ám a kilóiból több van a kelleténél. Minden tökéletesen alakul az életében, hiszen épp megnyert egy ügyet és a tiszteletére rendezett vacsorán is azt ehet amit csak akar, természetesen felesége, Heidi rosszalló pillantásai mellett.

  Hazafelé a kedves kis feleség kényeztetni szeretné az urát a kocsiban, amikor elütik a cigányvajda lányát, Susanna Lempke-t. Természetesen egy jól menő kisvárosi ügyvédnek nem olyan nehéz ezt eltusolni. A rendőr jóbarátja , aki becsukja a szemét, amikor Billyt szondáztatni kéne, a bíróval együtt golfozik, így főhősünk csak megrovást kap. Valakinek igazságot kell szolgáltatnia.

  Taduz Lempke, a vadja, így hát a saját kezébe veszi a dolgokat és megátkozza Billyt. Billy attól a naptól kezdve fogyni kezd, hiába tömi magába az ételt. Heidi orvosokhoz küldi Bill-t,de ő tudja , hogy csak egyvalaki mentheti meg – még pedig az az ember , akinek a lányát elütötte.

  Bár azóta megjelent új kiadásban, akkoriban ezt a könyvet több mint fél évig kerestem. Minden antikváriumba elmentem, de mivel ez Richard Bachman álnévvel jelent meg anno 1984-ben és nem is volt túl népszerű, nem volt túl könnyű dolgom. Míg nem egy nap a keleti pályaudvarnál lévő könyvkirakodó standnál találtam meg. Idióta vigyorral az arcomon vettem meg és azonnal olvasni kezdtem. Olvastam a buszon, a vonaton, a villamoson, a húszperces kajaszünetemben, és mindenhol, ahol akár öt percem volt kikapcsolni.

  Ahogy haladtam előre kezdett lehervadni a mosoly az arcomról. Kedvenc horror írónk ugyanis elérte, hogy a rosszfiúnak szurkoljak. Szegény szerencsétlen, gazdag ügyvéd elüt egy nőt, mert a felesége éppen játszadozik a férfiak legféltettebb csecsebecséjével és felmentik, plusz a 160-180 kg-ról lefigy 80-ra. Igen csakhogy ennél nem áll meg. Lesz 70, 65 majd 54 kg is. A leginkább az tetszett a könyvben, hogy minden fejezet elején ott van éppen hány kg is főhősünk.

  Film is készült a könyvből de szerintem ez az eddigi legrémesebb King adaptáció, ha a Christine újragondolását nem számítjuk. De a könyv pazar. Olvassátok el és derítsétek ki vajon sikerül-e Billynek visszafordítani az átkot.

  Wunder Eszter

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon