MENÜ
 • Stephen King Könyvei – Borzalmak városa

  „Az alak csendben, elgondolkodva állt egy darabig, aztán lehajolt és a karjában egy gyermek teste vált láthatóvá.”

  Mostanában be sem lehet kapcsolni a nélkül a tv-t, hogy ne találkozzunk valamilyen vámpírtörténettel. Hol vámpírok szeretnek bele emberekbe, hol pedig szövevényes intrikák köré szövik a vérszívók éjszakai működését. Stephen King viszont még a nagy vámpírláz előtt írta meg a Borzalmak városát.

  Ezúttal főhősünk Ben Mears író, aki visszatér szülővárosába, ahol gyerekkorában óriási trauma érte. A könyv egy kitalált városban Salem’s Lotban játszódik, és a központi szerepet most Marsten ház kapja meg, ami a város kísértetháza, ugyanis Hubie a házban jelenlévő gonosz erők hatására lelövi a feleségét, majd felakasztja magát. A tizenéves Ben az, aki megtalálja a holtestet és örök félelem lengi körül ezek után. Felnőtt kora nagy részét más városokban töltötte, de egy nap úgy dönt, szembe néz félelmével és könyvet ír a Marsten ház sötét titkairól. Csakhogy a ház már nem lakatlan, új lakók népesítik be ódon falait. Ben visszatérésével és az új lakók megjelenésével egy időben furcsa halálesetek tizedelik meg a békés kisváros lakóit. Egy maroknyi ember, Ben vezetésével úgy döntenek, végére jár az ügynek, kiderítik mi folyik Salem’s Lot-ban és szembeszállnak az éjszaka teremtményével…

  Le kell szögeznem, hogy amikor először kezembe vettem a könyvet kicsit megrémültem. Féltem, hogy ezúttal King bácsi nem ugorja meg az általam oly magasra tett lécet. Féltem, hogy beleszalad egy olyan könyvbe, amibe beletörik a bicskája és elmegy egy olcsó horror felé. Természetesen tévedtem, a könyv lenyűgözött és Kingben most sem kellett csalódnom. Megszállott élvezettel olvastam egészen az utolsó ötven oldalig, amikor óriási hibát követtem el. Nem, nem olvastam bele a végébe, de bár azt tettem volna. Kíváncsiságomat nem bírván legyőzni megnéztem a filmváltozatot. Mindenkinek azt tanácsolom, aki legalább annyira szereti kedvenc horror könyv írónkat, mint én, hogy ne tegye. A film alkotói egészen új dimenzióba emelte a zs-kategóriás filmek fogalmát. Három óra gyötrelem. Rögtön az elején kiderül minden, a könyv követése a forgatókönyvíróknál megállt a nevek és a város elhelyezkedésénél.

  Mindenképpen olvassátok el előtte a könyvet, mert az viszont megér jó pár órát. Nem mondom, hogy ez a legjobb Stephen King könyv, mert a Tortúra nálam még mindig az első helyen áll, de azok a kis emberi történetek, amik mindegyik Stephen King könyvet jellemzik itt is megjelennek. Mivel egy kisvárosról van szó kis fejezetekben, megismerhetjük egy kicsit az összes fontosabb szereplő lelki világát és hátterét. A kis emberi sorsok, amikkel megismerkedünk, bemutatják nekünk, magát a várost is, és felfedi azt a gonoszt, ami Salem’ Lot-ban uralkodik. Stephen King teljesen elengedi kicsit beteg fantáziáját, és olyan dolgokba is betekintést enged, ami ellentmond minden természeti törvénynek. Igazán élvezetes, izgalmas fordulatokkal teli regény, ha szeretitek a hagyományos vámpírtörténeteket, ahol a vámpírok még erős, kérlelhetetlen szörnyek és nem elpuhult, nyálas lélekkel rendelkező élőhalottak, akkor mindenképpen ezt a könyvet ajánlom.

  Wunder Eszter

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon