MENÜ
 • Steiner Kristóf: az underground dj

  Steiner Kristóf néhány órára beáll a lemezpult mögé, hogy Madonna-dalokkal szórakoztassa a nagyérdeműt. A különleges eseményről beszélgettünk az íróval.

  A The Passenger minden kedd este kerül megrendezésre a budapesti Akvárium klubban, a “Hallgasd meg, hogy mit hallgatnak, akiket te hallgatsz!” jegyében. Zenészek, rádiósok, írók és más művészek válogatnak kedvenc muzsikáik közül.

  Augusztus 21-én a Tel Avivból hazalátogató Steiner Kristóf, az EXIT film és lemezkritikusa, a Lélekbonbon és Hajónaplók című bestsellerek szerzője, és “hivatásos Madonna-fan” játszik majd, vendége pedig Ernie Tish, a Budapest Bounce és az Ice Cream Mix zenei producere lesz. Az eseményen olyan Madonna dalok fognak felcsendülni, melyeket a nagyközönség még nemigen hallhatott – demók, elfeledett slágerek, izgalmas remixek, és kiadatlan trackek.

  De hogy pontosan mit is várhatunk az estétől? “Természetesen gy fergeteges “celebration”-t két órán át. Mivel nem vagyok profi DJ, és nem is szeretnék beállni a celebből lett lemezlovasok végtelen sorába, megkértem Ernie Tish barátomat, hogy segítsen be nekem. A partira mindketten puszta mókából vállalkoztunk – fizetségünk az lesz, hogy ti jól érzitek magatokat, és nekünk ez több, mint elegendő. Fontos, hogy ez egy kora éjszakai party, tehát tízkor kezdünk – aki későn jön, lemarad a jóról. Ugyanakkor ígéretet kaptam, hogy ha nagyon jó a buli,és pörög a hangulat, még egy extra órán át “vogue-ing”-olhatunk.” – árulta el Kristóf az estéről.

  A közönség viszont nem csak a táncolás és zene élményével lehet gazdagabb, hanem ajándékokkal is: “A kora éjszakai partit Madonna lemezkiadója is támogatja néhány maxi cédével, és persze szuper lenne, ha minél többen érkeznének valami Madonnára hajazó kiegészítővel, vagy öltözékben, legyen szó cowboy kalapról, rózsafüzérről, vagy csúcsos melltartóról. A legbátrabb Madonna-imitátorokat meghívjuk egy italra.”  

  De hogyan lehet underground Madonna, akit a pop királynőjeként szokás emlegetni – a pop pedig mainstreamebb műfaj nem is lehetne? Kristóf ígérete szerint viszont igenis képes lesz bemutatni egy underground Madonnát is:  “Bár a két órás session jól ismert slágereket is fevonultat majd, főként olyan Madonna dalokat pörgetünk majd, amelyek kizárólag az igazi rajongók ismernek: demokat, elfeledett számokat, izgalmas remixeket, és kiadatlan, hivatalosan sosem megjelent trackeket. Madonna kevésbé ismert, “underground” oldalával is találkozhatunk – ezért kapta a buli a nevet. Emellett utalás arra is, hogy az Erzsébet téri tó alatt fogunk mulatozni – az ex Gödörben, az Akvárium klubban.”

  Ezek után valóban egy olyan Madonnát hallgathatunk meg, akihez még nem volt szerencsénk. Kristófnak pedig annyira nem is kellett kutakodnia a dalok tekintetében: “A személyes kedvenc Madonna dalaim szinte mind kiadatlan számok. A legtöbb ilyen szerzemény azért nem kerül fel a lemezekre, mert nem elég populáris, mélyebb, érzékenyebb témákat boncolgat, vagy túlságosan progresszív ahhoz, hogy könnyen emészthető legyen a rágógumi-kultúra számára. Csodálatos érzés, hogy ezeket a számokat, amiket Magyarországon szerintem csupán néhány tucat fanatikus fan fúj kívülről, végre többszáz embernek játszhatjuk le. Ritka alkalom ez: mivel sajnos nagyon keveset vagyok Magyarországon, mindig lemaradok a híres Papa Don’t Vogue bulikról. Nagyon nagyra tartom a partysorozat szervező csapatát és DJ-it, hogy rendszeresen szerveznek Madonna bulikat, és ők is lehetőséget adnak arra, hogy ezek a dalok kitörjenek a  “titkos klasszikusok” státuszából.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon