Spirituális utazás Zanzibárra

Szeretnéd egy kicsit magad mögött hagyni a múltat, a gondokat, a feszültséget? Adj egy kis énidőt magadnak, ennek a legjobb módja egy spirituális utazás Zanzibárra. Az ottléted alatt a sok pozitív élmény, benyomás hatására otthonodba visszatérve könnyebben fogsz megbirkózni a hétköznapi kihívásokkal, problémákkal, mert új emberként térsz majd vissza.

Az ősi Zanzibár

Afrika megismerésére mi is lenne kedvezőbb, mint Zanzibár, ahol a természettel és az ősök hagyatékával szimbiózisban élnek a mai kor emberei.

Itt olyan hihetetlen kalandokban, szertartásokban lehet részünk, ami szinte teljesen egyedülálló. Együtt úszhatunk a delfinekkel, amiben az a felemelő, hogy egy olyan vadon élő állattal lehetünk szó szerint testközelben, aki bár vadon él, de keresi és „tárt uszonnyal” kezdeményezi az emberekkel való kapcsolatot.

A szertűz az óceánparton mindenkinek örökre a szívébe vésődik. Ahogy az elme lecsendesedik, úgy tudunk egyre jobban befelé figyelni, gyógyulni, feltöltődni.

A fűszersziget

Hajdanán a fűszerek adták ennek a különleges és egyedi szigetcsoportnak a gazdagságát, de a régi ültetvények még ma is fellelhetők, ahol elbódít minket a fahéj, a citromfű, vanília aromás illata.

Zanzibárban egyszerre kényeztethetjük testünket és lelkünket is. Meditálhatunk, miközben az óriásteknősök és az elefántok látványába belefeledkezünk. Lazulhatunk a világ talán egyik legszebb fehérhomokos partján a pálmafák árnyékában. Fogyaszthatjuk az egzotikus gyümölcsöket, miközben a majmok hangját hallgatjuk. Akár még egy valóban lakatlan szigetre is ellátogathatunk. A nemzeti parkban találkozhatunk zebrákkal, különleges madarakkal, zsiráfokkal, oroszlánokkal.

Elidőzhetünk egy olyan tónál, melynek a világ legnagyobb vulkáni krátere ad otthont.

A helyiekkel való találkozás sem maradhat ki, amire a legjobb alkalom egy biciklitúra.

Az őserdei sétáló meditációnak sajátos keretet ad a szabadon élő majmokkal való találkozás, és a semmihez sem hasonlítható illatorgia, a fák susogásának hallgatása.

A hatalmas törzseket megölelve egyensúlyba kerülhetünk önmagunkkal, letehetjük lelki terheinket, felszabadult lélekkel mehetünk tovább képletesen is utunkon.