MENÜ
 • Sorozatok, amiket várunk III.

  Egy-két héten belül számos sorozat újabb évada indul útjának. Sorozatunk első két részében bemutattunk nektek ezek közül néhányat, hogy legyen mivel elüti a borús őszi és téli napokat, most pedig újabb adaggal jelentkezünk, ezúttal a hölgyek kedvenc sorozatainak újabb évadainak előzeteseivel. Sorozatokra fel!

  The Big Bang Theory

  Kinek kell egyáltalán bemutatni azt a sorozatot, amelynek rajongói nem csupán kockák, hiszen a szerethető karakterek, a garantált magunkat könnyesre nevetés immár hetedik éve láncol minket minden pénteken a monitor elé. Aki esetleg nem ismerné ezt a remekművet (mert tényleg az!) a televízióban is utolérheti a szinkronizált változatot, mely egyébként felér egy emberiség ellenes cselekedettel. Tessék tehát eredeti nyelven, esetleg felirattal nézni! A Két pasi meg egy kicsi producere, Chuck Lorre által fémjelzett produkció dióhéjban néhány kocka fizikus srácról szól, akik ugyan bármit képesek elmondani a világegyetemről, de a mindennapokban néha igencsak furcsa helyzetekbe keverednek. Szomszédjuk, a „wannabe” színésznő Penny pedig igyekszik elkalauzolni a szeretetreméltó srácokat ebben a furcsa világban.

  Sheldon, Leonard, Howard, Raj és Penny egy hét múlva immár a hatodik évaddal vág neki ennek a nagyszerű sorozatnak, garantált jókedvet okozva minden rajongónak. Amit biztosan tudhatunk, hogy ismét szerepet kap Sheldon barátnője, a bizarr Amy, illetve természetesen Howard újdonsült felesége, Bernadette sem maradhat ki a sorozatból. Ennél többet nem árultak el a készítők, mindenesetre az eddigiek alapján csakis jóra számíthatunk!

  Premier: szeptember 27.

   

  How I Met Your Mother

  Az Így jártam anyátokkal talán egy másik olyan sorozat, amely nem szorul különösebb bemutatásra. Annyit elég is tudni róla, hogy nyolcadik éve foglalkoztat minket a kérdés, hogy vajon ki lesz végül Ted, lassan a kanapéról nyugdíjba vonuló gyermekeinek anyja, és úgy néz ki, végre választ kaphatunk erre az égető kérdésre. Habár mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy visszatekintve az előző hét évadra, kisebb-nagyobb mélypontok ellenére ez még mindig egy kiváló sorozat, annak ellenére is, hogy az alapvető problémakört talán kissé tényleg elhúzták a forgatókönyv-írók. Azonban a karakterek egy idő után, ugyanúgy, mint annak idején a Jóbarátok esetében, a kitartó nézők szívéhez nőttek, nem is ok nélkül, hiszen briliáns színészgárda kényeztet minket hétről-hétre. Volt itt minden. Nevetés, dráma, szerelem, bonyodalom, ananász-incidens. A nyolcadik évad két szempontból is különleges. Craig Thomas és Carter Bays szerint egyrészt nem sokáig játszanak már az idegeinkkel, lassan fény derül az anya kilétére, aki – nem meglepő módon – nem az előző évad fináléjából sejthető Victoria lesz. Ezen kívül azonban más érdekességeket is tartogat az új évad, például megoldódik Barney és Robin esküvőjének titka, illetve valószínűleg sok-sok jelenetet láthatunk majd az újdonsült szülőpárról is.

  Ami azonban egyelőre nem eldöntött, hogy lesz-e folytatás. Az alkotók bíznak egy esetleges kilencedik évadban, ám elmondásaik szerint ez egyelőre egyáltalán nem biztos, így könnyen lehet, hogy ez, a nyolcadik lesz az utolsó. Éppen ezért nem várt izgalmakat, amolyan valóban felnőtté érett sorozatot láthatunk nem is olyan sokára.

  Premier: szeptember 24.

  The Vampire Diaries

  A Vámpírnaplók egyértelműen a hölgyek kedvence, ha másért nem, hát a vámpíros témáért, illetve Ian Somerhalder néhol kivillanó kockás hasáért. A vámpíros mánia ugyan kissé alábbhagyott az utóbbi időben és a szerelmi háromszögekből kinőtt tinédzsernemzeték talán kissé bele is unt a témakörbe, de ez a sorozat valamiképpen mégis más. A természetesen elmaradhatatlan tiniszerelem mellett van itt akció is bőven, bonyolult történet, sok-sok izgalommal, tulajdonképpen egy maga nemében egyedülálló sorozatban. A negyedik évad természetesen egy óriási csavar után folytatódik, vagyis a vámpírság ellen mindeddig hevesen tiltakozó főhősnő, Elena átváltozásával. A rendezők szerint óriási konfliktusokat láthatunk majd ezzel kapcsolatban, továbbá folytatódik a szerelmi háromszög is a két testvér és a lány között. Egy másik szálon pedig folytatódik majd a Klaus-mizéria is, hiszen nagy valószínűséggel az a test nem égett hamuvá. Rengeteg kérdést vet fel a harmadik évad zárása, amelyekre az ígéretek szerint még több izgalmas csavarral válaszolnak a készítők.

  Premier: október 11.

  Grace Klinika

  Shonda Rhimes kilenc évvel ezelőtt nagy fába vágta a fejszéjét. A Vészhelyzet óta nem volt olyan orvosokról sorozat, amely annyi sikert ért volna el – leszámítva talán a stílusában kissé eltérő Dr. House-t – mint a Seattle-i kórház orvosainak kalandjai. A sorozat azonban közel sem mondható hibátlannak, néhol-néhol elfáradt már a túlcsavart, végletekig túlbonyolított és elhúzódó történet, ám a nyolcadik évaddal még úgy is sikerült újítania a rendezőnek, hogy közben a főbb konfliktusokat látszólag végleg elsimította. Ebben az esetben is fennáll, hogy a karakterek szerethetősége gyakorlatilag függővé teszi a nézőt, még többet akarunk megtudni róluk. Ráadásul a történet nem bánt kesztyűs kézzel a szereplőkkel, könyörtelenül vált meg néhol a főbb karakterektől, sokszor szomorú körülmények között. Mindenesetre a nyolcadik évad befejezése kívánja az újabb premiert, hiszen főhőseink éppen egy repülőgép-szerencsétlenséget próbálnak élve megúszni. Ráadásul egyelőre fogalmunk sincs róla, hogy a frissen végzett orvosok közül ki költözik és ki marad Seattle-ben, mindenesetre a baleset valószínűleg eléggé megkeveri a kártyákat. Vajon Christina megbocsájt férjének? Mi lesz Derek kezével? Felépül-e Arizona a súlyos lábsérüléséből? Láthatjuk-e vajon még Marc Sloan-t, túléli-e egyáltalán szerelmének elveszítését. Heteken belül választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.

  Premier: szeptember 27.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon