MENÜ
 • Sorozatok, amiket várunk II.

  Cikkünk első részében pár olyan sorozatot gyűjtöttünk össze, aminek folytatását már alig várjuk. Azoknak, akik nem bírják ki addig televíziós műsorok nélkül, most ajánlunk pár olyan programot, amelyek épp most kezdődtek el, így a legújabb részeik ledarálásával csillapíthatjuk elvonási tüneteinket.

  The X Factor UK

  Ha valaki látott már akár egyetlen részt is a brit X Factorból, az tudja, mennyire rossz és nézhetetlen a magyar verzió, amely összehasonlíthatatlan a magas színvonalú, szórakoztató, profin összerakott eredetivel szemben. A britek indították el az X Factor lázt a világon, és idén már a kilencedik évadot kezdték el augusztus 18-án. Hét rész után épp most zárultak le a meghallgatások, ezen a hétvégén már a bootcampben küzdenek meg a versenyzők. A tavalyi zsűritagok közül Kelly Rowland, aki állandóan úgy viselkedett, mintha a műsor előtt bekokózott volna, és egyszerűen imádnivaló volt, idén már nem ült be a mentorok székébe. Helyét a meghallgatások kezdetéig nem sikerült pótolni, így vendég zsűrik válogatták ki az idei legjobbakat.

  Gary Barlownak, Louis Walshnak és Tulisának egy-egy helyszínen olyan előadok segédtkezdtek a kiválasztásban, mint Mel B, Geri Halliwell, Leona Lewis, Rita Ora, Anastacia és Nicole Sherzinger, utóbbi végül végleges zsűritaggá is vált. Akik azt hinnék, hogy a szigetországban kilenc év után már nincs kit felfedezni, azok nagyot tévednek. A számos shock-factor mellett kapunk jó néhány új Adele-t, cuki fiúkat, és talán a Little Mix tavalyi győzelmének köszönhetően a csapatok is felbátorodtak, és számos ígéretes formáció jelentkezett a műsorba idén. A szerkesztők nagyon értik a dolgukat, és a zsűritagok is elemükben voltak. A legjobb rész az volt, amikor Mel B-t egy szívtelen ítészként mutatták be, aki egyik előadót alázza poráig a másik után.

  A műsor legszórakoztatóbb része tehát véget ért, most kezdődik a kedvenceink kiválasztása, és az értük szurkolás az élő adásokban. Az előző két évhez képest azért egy kicsivel gyengébb a mezőny, így idén minden mentor négy helyett csak 3 előadót választhat az élő showkra, és a kategóriákban is történt egy kis változás, mivel most 27 év az elválasztó korhatár a lányok és fiúk, illetve az idősek között. A kérdés tehát, hogy Nicole hogy tud beilleszkedni a csapatba, ki melyik kategóriát kapja, és hogy az egyes mentorok kiben látják a legtöbb lehetőséget. Lesz tehát még miért izgulni.

  The Voice US

  A tengerentúlon az X Factorra kevésbé kapott rá a közönség, sokkal sikeresebb tehetségkutató a The Voice. A műsorról egyre többet lehet hallani itthon is, hiszen lassan a TV2 is bemutatja a saját verzióját. A Hollandiából induló műsor lényege, hogy a meghallgatáson a coachok nem láthatják az énekeseket, háttal ülnek nekik, és csak hang alapján választhatják ki a csapatukhoz az előadókat. Ha egy hang elnyerte a tetszésüket, akkor megnyomnak egy gombot, és megfordul a székük, ezzel jelezve, hogy az adott énekest a csapatukban akarják tudni. Ha egy előadót több coach is akar, akkor az előadó döntheti el, hogy kit választ mesterének.

  Amerikában idén a harmadik évad indult el szeptember 10-én, és egymás után rögtön három epizódot is leadtak, amiből az első dupla rész volt. A héten lement két újabb rész a nyolc blind auditionből, melynek során ebben az évben 12 helyett már 16 előadót választhatnak a mesterek, akik utána rögtön megfelezik a csapatukat, ahogyan egyes versenyzőik párosával mérkőznek meg a továbbjutásért a következő körben. Így a verseny az X Factorhoz, vagy az American Idolhoz képest sokkal hamarabb lezajlik, így a türelmetlenebb nézőknek is ideális.

  A The Voice US alkotóinak az egyik legjobban működő zsűrit sikerült összeraknia: a Maroon 5 frontembere, Adam Lavine; a Gnars Barkley egyik fele, Cee Lo Green; a pophercegnő Christina Aguilera, és a country énekes Blake Shelton. A négy zsűritag remek csapatot alkot, állandóan ugratják egymást, de amikor arra kerül a sor, hogy szakmai tanácsokat adjanak, akkor is remekül helyt állnak. Idén utoljára láthatjuk őket így együtt, mivel a tavasszal induló negyedik évadban Cee Lo és Christina helyett már Usher és Shakira fognak a forgó székekben új tehetségekre vadászni.

  America’s Next Top Model

  Ha már a realityknél tartunk nem mehetünk el szó nélkül az immár tizenkilencedik körét kezdő modellkereső verseny mellett sem. Tyra Banks showja az elmúlt szezonokban egyre csökkenő nézettséget hozott, így szükség volt néhány változásra. Mivel a sorozat a 19. évadba lépett, így eljött az idő, hogy egyetemre menjen. Ebben a körben egy college editionnel álltak elő, és a jelentkezők egytől egyig diákok. Tyra a zsűriben lecserélte a második évad óta bíráskodó Nigel Barkert a kissé butus modellfiúra, Rob Evansre, a szókimondó PR-os Kelly Cutrone mellé pedig behozta még a celebrity blogger Bryanboyt, aki a nézők szavát képviseli a zsűriben. Ugyanis a negyedik zsűritaggá maguk a nézők váltak, így sajnos mellőznünk kell a vendég zsűriket.

  A versenyzők idén pontszámok alapján esnek ki. Pontokat szereznek a kihívásokon, a fotójuk alapján a zsűritől és a nézők online visszajelzései alapján is. Aki a legkevesebb összpontszámot gyűjti össze, annak menni kell. De nem véglegesen, mivel a kieső lányok ebben az évben külön részt vesznek ugyanazokon a fotózásokon, amiken a versenyben levők, és a nézőknek lehetőségük nyílik majd közülük visszaszavazni a versenybe egy lányt.

  A fotózásokon ezúttal Jay Manuel helyett már Katy Perry stylistja segédkezik. A csapatba ezúttal bekerült jó néhány izgalmas lány, páran még a high-fashion kategóriába is beférnek. De vannak itt olyan lányok is, akik a valóságshow készítők álmai: online egyetemen tanuló anyakomplexussal rendelkező szűzlány, a „gimiben mean girl voltam ,de már teljesen megváltoztam, és sose leszek olyan gonosz, mint akkor…vagy mégis” lány, és jó néhány drama queen és bitch is. Az ANTM ugyan már messze van a fénykorán, de mégis ez a legnagyobb guilty pleasure sorozat a tv-ben.

  Glee

  Három éve az egyik legígéretesebben kezdő sorozat volt a Glee, egy maroknyi lúzer középiskolással, akik iskolai kórussá álltak össze, és arról álmodoztak, hogy országos bajnokok lesznek, és végre ők lesznek a menő srácok a suliban. Az első évad hatalmas siker volt, aztán a második és a harmadik évadban elveszett a varázs. Eljött az ideje, hogy itt is történjen pár változás, amire jó lehetőségként szolgált, hogy néhány diákot elballagtatnak.

  Az ötlet, hogy tőlük sem búcsúznak el eleinte furcsán hangzott, hiszen így is kevés idő volt minden karakterre. A negyedik évad múlt héten leadott első része azonban azt mutatja, hogy a dolog működni fog, méghozzá elég jól, olyannyira, hogy sokan, akik már temetni kezdték a sorozatot, most ismét pozitív véleménnyel vannak róla.

  Továbbra is a McKinley padjait koptatja Brittany, Artie, Tina, Sam, Blaine, Joe és Sugar, hozzájuk csatlakozott az előző évadban megismert transzszexuális Unique, és melléjük kaptunk egy új Rachelt is, valamint Puck öccsét is megismerhettük. Valószínűleg az új. elődjétől messze elmaradó Quinn-nek tekinthető Kitty és tartogatni fog még meglepetéseket. A régi karakterek közül természetesen Rachel került először középpontba, aki New York-ba ment egyetemre, hogy igazi sztárrá váljon. Egyedül az ő karaktere is sokkal elviselhetőbb, ráadásul kapunk egy új eyecandy fiút is, aki Finn helyét töltheti majd be. És itt jönnek a képbe az idei nagy vendégszereplők, Kate Hudson már remekelt is a hisztis, alkoholista tánctanárként, de Sarah Jessica Parker felbukkanása sem várat már sokáig magára. Sőt, Kurt is beleharap a nagy almába.

  Úgyhogy igazán izgalmas következő résznek nézünk elébe, amely ismét Britney Spears előtt fog tisztelegni. És bízzunk benne, hogy ez a remek new direction sokáig kitart majd a sorozatban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon