MENÜ
 • Soká jön még a Google Glass

  Több minden közrejátszik, de a legnagyobb gond a soknyelvűséggel lesz. Megjósolni is nehéz, magyar mikor kerülhet majd a piacra.

  Az amerikai alapítású Google hétfőn konferenciát rendezett a belgiumi Brüsszelben, ahol újságírókkal beszélgettek a cég új eszközéről, a Google Glassről. A vállalat egy egész rendezvénysorozatot tervezett, ahol törvényhozókkal és újságírókkal beszélgethetnek, illetve bemutathatják nekik a Google intelligens szemüvegét. Ami a mi szemszöItt az is elhangzott, hogy akár éveket is csúszhat a Glass európai bevezetése.

  Távol Európától

  A késlekedést nemcsak az adatvédelmi aggályok okozzák. A Google szóvivője elmondta, hogy az Explorer program keretében az Egyesült Államokban 12 ezer felhasználónak osztottak szét Google Glasst, hogy teszteljék a készüléket. Európában nem tudnak ilyen programot indítani, és erről részben a nyelvi korlátok tehetnek. A Glass hangfelismerő szoftverét az amerikai angolhoz igazították, így nehezen boldogulna az európai akcentusokkal, más idegen nyelvekről – gondoljunk csak a magyarra – nem is beszélve.

  A Google hivatalosan csak annyit árult el, hogy még nem tudják, mikor jelenhet meg a Glass Európában. Egyelőre az amerikai Explorer programra koncentrálnak, hogy elvégezhessék a szükséges felméréseket, mielőtt az eszközt 2014-ben piacra dobják az Egyesült Államokban. Mindeközben persze továbbra is dolgozik a Street View és saját applikációi terén is nemrég nagytakarítást végzett.

  Forrás: Index

  Kép forrása: slashqear.com

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon