MENÜ
 • Sir Ian McKellen: “Az, hogy meleg vagyok, tett igazán jó színésszé!”

  A hetvenhárom éves filmikon a fiataloknak szeretne segíteni, hogy bátran be merjék vallani, milyen a nemi hovatartozásuk és senki se bánthassa őket emiatt.

  Sir Ian McKellen a fiatalabb generációk számára a Gyűrűk Urában alakított Gandalfja, illetve az X-men filmek Magnetojaként lehet ismerős. A kiváló színész talán a szigetország egyik legnagyobbika, ráadásul társadalmi munkát is végez. McKellen szabadidejében a középiskolákat járja és a melegek kirekesztése ellen próbálja nevelni a fiatalokat.

  “Azért van ilyen sok meleg a legjobb színészek között, mert olyan sokáig próbáltuk eljátszani, hogy heteroszexuálisak vagyunk, hogy a színlelésben és a színészkedésben egy idő után nagyon profik lettünk!” – nyilatkozta a napokban a sztár.

  A 73 éves sztár egészen negyven éves koráig nem tárta nyilvánosság elé nemi orientációját, akkor azonban egy rádióinterjúban bevallotta, hogy saját neméhez vonzódik. Szerinte erre azért is volt szükség, hogy példát mutasson a fiatalok előtt, nem szabad valakit azért megkülönböztetni, mert meleg, illetve nem szabad elfojtani sem azt, akik valójában vagyunk.

  “Mindig is tudtam, hogy meleg vagyok, de az én fiatalkoromban senki sem beszélt erről. Nem voltak úgynevezett meleg jogok, nem voltak meleg miniszterelnökök és televíziósok. Ezért megpróbáltam elfojtani magamban ezt, még saját magam elől is rejtettem, amilyen valójában vagyok. De a lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha azért, aki vagy, nem teszel meg mindent. Én azt kívánom, hogy a gyerekek, a tanárok az iskolákban azok lehessenek akik. Ne számítson, milyen a szexuális orientációjuk. Senki se bántsa őket emiatt, hadd legyenek mindannyian szabadok. Úgy gondolom, hogy akinek a kezében van valamennyi nyilvánosság – mint az én esetemben is például – példát kell mutatnia és megkérnie az embereket, senkit se bántsanak amiatt, hogy kihez vonzódik.”

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon