MENÜ
 • Sikeres gerincbeültetés egy öt éves kislánynál

  A 13 órás műtét példátlan Európában.

  Rosie Davis nem mindennapi ötéves kislány. A gyermeknek gerincéből születésekor öt csigolyája is hiányzott. Ez azt jelentette, hogy gyakorlatilag állandó életveszélynek volt kitéve, belső szerveinek berendezkedése teljesen fel volt borulva. A hiányzó csontok miatt a felsőtest egyszerűen nem bírta el a saját súlyát, így minden könnyen összepréselődhetett volna odabent.

  Orvosai azonban csodát tettek Rosie-val. Amputálták a lábait és az így kinyert csontanyaggal helyettesítették azt az öt csigolyát, amely már a születésénél sem volt meg. Azért is döntöttek e drasztikus lépés mellett, mert lábait a kislány soha nem tudta használni.

  A 13 órás műtét példátlan Európában. Az egész világon is eddig csupán egyetlen egyszer, tíz évvel ezelőtt, Új-Zélandon került rá sor. Az operációban részt vevő egyik idegsebész szerint, fantasztikus, ami történt és már önmagában az nagy siker, hogy el tudták végezni a műtétet. Ehhez azonban az is kellett, hogy a működő idegek megvoltak, “csupán” a csontok hiányoztak. Amint az a videóból is kiderül, az orvosok szerint az is előfordulhat, hogy a kislány előbb utóbb el fogja kezdeni érezni a lábait is. Ez esetben művégtagok segítségével a járást is el fogja majd tudni sajátítani.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon