MENÜ
 • Romantikus filmek egy tavaszi napra

  Itt a jó idő, végre egyre többet és tovább süt a nap. Újra eljött a kirándulások, az otthoni sütögetések és partik ideje.

  És természetesen ilyenkor nem árt, ha van kéznél egy-két jó film is, hiszen össze tudjuk kötni a kellemest a hasznossal. Bár a pasik inkább az akciódúsabb, izgalmasabb filmekért rajonganak, azért néha őket is rá lehet venni arra, hogy megnézzenek egy-egy romantikusabb filmet. Íme egy kis válogatás a teljesség igénye nélkül, amin mindkét nem egyaránt jól szórakozhat.

   

  P.S. I love you

  Adott egy jóképű, sármos ír fickó, Gerry (Gerard Butler) és az ő tündéri felesége, Holly (Hillary Swank). Minden adott lenne a boldogságukhoz: szeretik egymást, van munkájuk (igaz, Holly havonta váltogatja az állásait, mert még önmaga sem tudja, mit szeretne csinálni), szóval már csak egy gyerek hiányozna a teljességhez. Ez lehetne tulajdonképpen a film vége is, azonban a történet még csak ezután kezdődik: Gerry ugyanis betegségben meghal, Holly pedig teljesen összeroppan, nem tudja, mihez kezdjen magával, és bezárkózik a lakásukba. A fordulópontot a harmincadik születésnapja hozza, amikor is üzen a múlt, illetve Gerry: fondorlatosan kitalálta, hogy adott időközönként szerelme leveleket fog tőle kapni, amiben utasítások vannak leírva, mit is kell csinálnia. A levelek segítségével megismerhetjük a pár történetét, illetve Holly továbblépését.

  Tipikusan olyan film, amiben egyenlő arányban oszlik el a szerelem, a dráma és a vígjáték vonala, egyik sem esik túlsúlyba, ezáltal egy tökéletes történetet alkotnak. A színészi játékok zseniálisak minden vonalon, Lisa Kudrow itt is hozza azt a vicces, ám de komolykodó karaktert, amit a Jóbarátokban megszokhattunk tőle. Délutáni kikapcsolódásra az ebéd után tökéletes program.

   

  A spanom csaja

   

  Duplazacskós szex. Többek között ezt a fogalmat is megtanulhatják azok, akik még nem tudnák, miről is van szó. Alapvetően nem rajongok a romantikus vígjátékokért, mert a legtöbbet valahogy nem tudták normálisan megcsinálni; egy idő után mindegyik átment olyan csöpögésbe, amitől lefolyt a kép a képernyőről. Ezt a filmet viszont imádtam, főleg a már szinte klasszikussá vált beszólások miatt.

  Tank (Dane Cook) az igazi kőbunkó mintapéldánya: képes olyan gusztustalanul enni egy randin, hogy az ember helyből rosszul lesz tőle, az udvarlás nála ott kezdődik, hogy minimum megfogja az illető csaj hátsófelét, és valami piszkos dolgot súg a fülébe. Hiába, ez a munkája, Tank ugyanis randevúzni viszi az exbarátnőket, pokollá teszi az életüket, ezáltal szó szerint visszaüldözi őket az exbarátokhoz, akik természetesen a megbízók. Amikor azonban Tank legjobb barátja és rokona, Dustin (Jason Biggs) béreli fel őt, már előre borítékolhatóak lesznek a problémák. Alexis (Kate Hudson) ugyanis nem olyan, mint az eddigi munkái.

  Folyamatosan pörgő történet, viccesebbnél viccesebb jelenetek, szövegek: ezek garantálják a jó szórakozást. Na meg azt, hogy ezt bizony a pasik is élvezni fogják minden tekintetben.

   

  A csúf igazság

   

  A pasi azt mondja, hogy minden nő megkapható; csak a megfelelő gombot kell rajta megnyomni. A nő viszont azt állítja, hogy nem igaz, mivel mindenkinek megvan a magához való esze, hogy átlásson ezeken a trükkökön. Így tehát Abby (Katherine Heigl) és Mike (Gerard Butler) fogadást kötnek: Mike vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, hogy az ő trükkjei bizony mindig beválnak, így Abbynek sikerül majd elcsábítania a jóképű orvost, aki egyben a szomszédja is.

  Természetesen semmi nem megy komplikációk nélkül, a két fél folyamatosan rivalizál egymással, és bár sejtjük, hogy mi lesz a végkimenetele az egész történetnek, azért mégsem teljesen olyan befejezést kapunk, mint amilyet várunk.

  A film egyik kedvenc jelenete számomra az éttermes, amit korábban már egy másik történetben ellőttek (a Harry és Sallyben van a híres orgazmusjelenet, amit Meg Ryan igazán hitelesen ad elő), de itt is ugyanúgy megállta a helyét, ráadásul Katherine nagyon hihetően játssza el a dolgot, ami később elég vicces szituációt fog szülni.

  Ha késő esti kikapcsolódásra vágyunk, ez a film garancia arra, hogy egy jót tudunk pihenni, miközben a nevetéstől a szemeink nem maradnak szárazok.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon