MENÜ
 • Ritka betegség: az egész világ a feje tetejére állt

  Bojana Danilovic születésétől kezdve mindent felfordítva lát.

  A 28 éves hölgy szó szerint fejjel lefelé született, és azóta is mindent kifordítva észlel maga körül – írja az Oddity Central. A fiatal szerb lány születésekor először a lábait dugta ki, majd mikor kúszni-mászni kezdett, hátrafelé tett ezt. Szülei ekkor kezdtek először gyanakodni, hogy valami nem stimmel lányukkal.

  Orvoshoz vitték csecsemőjüket és döbbenetes diagnózist kaptak, gyerekük mindent fejjel lefelé és visszafelé lát. Ami mindenki másnak előre haladást jelentene, azt ő hátrafelé teszi, játékait és babakönyveit pedig csak fejjel lefelé fordítva tudja értelmezni. A szülőknek hosszú időbe tellett mire megtanították lányuknak, hogyan kell előre menni.

  Később az iskolában is problémái voltak, hiszen nem tudott a többi gyerekhez hasonlóan balról jobbra és fentről lefelé írni. Bár tanárai és osztálytársai megpróbáltak neki segíteni, Danilovic a mai napig fordítva ír, sőt mikor számítógép elé kell ülnie, a klaviatúrát is megfordítja.

  A fiatal lány problémája annyira egyedi világszerte, hogy még Amerikában is felfigyeltek rá. Egy kutatócsoport folyamatosan vizsgálja, azonban eddig csak annyit sikerült megállapítaniuk, hogy egy agyi rendellenesség okozza a fiatal „fordított világát”.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon