MENÜ
 • Rio de Janeiro, Dél-Amerika legszebb városa

  Gyönyörű partszakaszok és forgalmasa utcák jellemzik Riot, azonban hiába a nagy tömeg a helyiek nagyon kedvesek.

  Brazília egy igencsak lenyűgöző ország Dél-Amerikában, így a vidék egykori fővárosa ugyancsak páratlan hangulatot nyújt. Ugyan mára a kormány áttette székhelyét Brazíliavárosba, Rio továbbra is a legismertebb úti célok közé tartozik a világon.

  A város legfőképpen hatalmas hoteleiről és csodálatos partszakaszairól híres, azonban legfőbb látványossága az évente megrendezésre kerülő Riói Karnevál. Ebben az időszakban alig lehet mozdulni a városban, akkora tömeg gyűlik össze. Az utcát ellepik a szambatáncosok és turisták.

  A város egyébként is sűrűn lakott, mára lakosainak száma majdnem meghaladja Magyarországét, így elképzelhetetlen egy európai számára az ottani élet. Valószínűleg ez lehet a legfőbb oka, hogy tömegesen utaznak oda a világ minden tájáról. Ha valaki egyszer átélte a Rio-i fények varázsát, az ott élők kedvességét, soha nem tud szabadulni tőle, biztosan vissza fog térni élete során ebbe a páratlan városba.

  Rio de Janeiro legismertebb látványossága és a város jelképe a világ egyik legmagasabb szobra, a Megváltó Krisztus bálványa. A bámulatos szobrot, 5 éven keresztül építették és 1931-ben adták át, azóta évente több millióan keresik csak ezért fel Rio de Janeirot. Az akkori trendeknek megfelelően art deco stílusban készült, bámulatos látványt nyújtva, ahogy a város fölé emelkedik.

  Legjelentősebb strandszakaszai és legismertebb nyaralókerületei: Copacabana, Ipanema, Rocinha, Flamengo.

  Copacabana partszakasza nyúlik a leghosszabban, és ez talán a leghíresebb is egyben. A felhajtásnak van alapja, valóban felejthetetlen élményt nyújt minden utazónak. Végtelen partszakaszánál, csak az éjszakai élet hosszabb, számtalan bár, klub és kávézó várja a vendégeket. A megszokott tavernáknak itt már nincs helyük, modern szellős, igazi nagyvárosi szórakozóhelyek várják a szórakozni vágyókat. 

  Flamengo ugyancsak gyönyörű és hatalmas partszakaszáról híres, azonban Rio ezen kerületében nem az éjszakai életé a főszerep. Viszont szórakozásból itt sincs hiány, rengeteg kaland-park és sportolási lehetőség van Flamengoban. A családosoknak és a nyugodt éjszakázástól mentes nyaralóknak mindenképp Flamengo a legjobb választás.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon