MENÜ
 • Repülőgép-vezetés közben aludtak el a pilóták

  Nyilván senki sem tapsolna örömében, ha tudná, hogy miközben több ezer méter magasan van, a pilótafülkében a gépet irányító személyzet békésen szundikál.

  Óriási botrány tört ki a napokban a British Airlines körül, mivel a  British Airlines Pilots Association (BAPA), azaz a pilóták szakszervezete egy olyan kutatást adott ki kezei körül, melyből az derül ki, hogy nem is egyszer fordult elő munkatársaik körében az, hogy repülőgép-irányítás közben elaludtak.

  Egy konkrét esetre is felhívja a tanulmány a figyelmet, mely szerint két meg nem nevezett pilóta egyenesen a kapcsológombokon elterülve szunyókált, míg harmadik társuk elhagyta az irányítófülkét. A két férfit a visszatérő harmadik keltette fel. A BAPA belső, névtelen kutatásából az is kiderül, hogy a pilóták fele bevallottan aludt már el, miközben éppen repülőgépet vezetett, sőt, vannak olyanok is, akik szerint kifejezetten pihentető a repülőgép orrában szunyókálni.

  Természetesen eddig egyszer sem lett komolyabb következménye a dolognak, mivel a repülőgépek manuális irányítása mellett főként elektronikus segédeszközök irányítják a gépet, azonban a szigorú biztonsági előírások miatt mindenképpen tilos a pilótafülkében aludni. Ráadásul a BAPA jól ráhozta a frászt az utasközönségre azzal a nem túl okos döntéssel, hogy ezt a tanulmányt nyilvánosságra hozta. Aki eddig is tartott kicsit a repüléstől, lehetséges, hogy komoly félelemmel ül fel legközelebb a gépre. Éppen ezért a British Airlines ígéretet tett arra, hogy a jövőben komolyabb szabályozással igyekszik elkerülni a hasonlóan kellemetlen helyzeteket, mégpedig úgy, hogy megfelelő pihenőidőt és nagyobb felkészültséget biztosítanak pilótáiknak, hogy azoknak eszébe se jusson a pilótafülkét hálószobának használni.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon