MENÜ
 • Rátaláltak Voldemort sírjára

  A Harry Potter főgonosza egy skóciai kis faluban nyugszik. Maga az írónő is elismerte korábban, hogy a könyvben olvasható neveket nem maga találta ki.

  Az elkötelezett Harry Potter-rajongók örülhetnek, hiszen páran közülük új zarándokhelyet fedeztek fel maguknak, mely a távoli Skócia egyik kis falujában, egy Greyfriars Kirkyard nevű településen található, nem messze Edinburgh-tól.

  E falu temetőjében nyugszik Thomas Riddell, aki 1806-ban, 72 évesen hunyt el. Na és kit hívtak még születési nevén Thomas Riddellnek? Bizony nem mást, mint az egetrengető világsikert elért hétrészes Harry Potter-sorozat főgonoszát, Voldemortot.

  Nem árt tudni azt sem, hogy J. K. Rowling, a könyvek szerzője annak idején több interjúban is kifejtette, hogy a szereplők neveinek kiválasztásánál nagyon sok inspirációt kapott az Edinburgh környékén lévő falvak temetőiben.

  A rajongók most persze elképesztő boldogok, hogy megtalálták az egyik ilyen bizonyítékot. A felfedezés óta már több százan jártak a sírnál, sokan üzeneteket is hagytak.

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet