MENÜ
 • Rasszista botrány az Olimpián

  Az olimpiai bajnokot durván megsértették.

  Gabrielle Douglas az első a világtörténelem során, aki afroamerikaiként olimpiai aranyat kapott a női tornászok egyéni összetett versenyén, mindezt 16 évesen sikerült elérnie.

  A botrány akkor robbant ki, amikor az NBC csatorna sportközvetítése véletlenül teljesen félreérthetően lett megvágva. Ugyanis miután Bob Costas műsorvezető elismerően nyilatkozott a lány frissen elért eredményéről, az Animal Practice című vígjátéksorozat reklámja következett. Ebben egy tornászruhába öltöztetett majom “gyakorlatozik” egy gyűrűn, a látvány pedig elég volt ahhoz, hogy a politikai korrektségre érzékeny nézőközönség instant felháborodjon.

  Az NBC illetékesei természetesen azonnal sűrű bocsánatkérésbe kezdtek, mondván, az adott spot akkor már háromszor lement a közvetítések alatt, nem szándékosan tették a Gabby-t méltató kommentár mellé.

  Gabrielle-nek másfajta kritikával is szembe kellett néznie: voltak, akik kifogásolták, hogy nem a tornászokra jellemző szoros kontyba vagy copfba kötötte haját, hanem egy lazább “félkontyba”, egyesek szerint a textúra sem volt megfelelő. A színesbőrű nők számára egyébként is kényes téma ez, hiszen az afrohaj rendkívül nehezen kezelhető, ha a sportoló például úgy dönt, hogy kivasalja, abban a pillanatban, ahogy izzadni kezd, azonnal begöndörödik, fölösleges bosszúságot okozva az illetőnek.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon