MENÜ
 • Rákospalota modern kisvárossá válik

  Önálló városrészközpont épülhet Rákospalotán, az erre kiírt városépítészeti ötletpályázat győztes látványterveit az építészfórum.hu tette közzé.
  A pályázat első díját nem nem kapta meg senki, második helyezett azonban kettő is akadt. Két olyan építésziroda volt ugyanis, amelynek számos városképi megoldása elnyerte a zsűri tetszését. Ezek közül a jövőben több is megvalósulhat, bár nyilván nem máról holnapra.
  “A városrész fejlődése során itt nem alakult ki hagyományos városközpont, ennek kialakításához felhasználható ötletek begyűjtése volt a pályázat alapvető célja” – magyarázta Sipos Gábor főépítész. “Legutóbb a 30-as években történt kezdeményezés a központ kialakítására, de a történelem viharai végül elsodorták az akkori próbálkozásokat. A Széchenyi tér körül felépültek a templomok, más viszont már nem. A terület központjában elhelyezkedő sportpálya olyan adottság, amelyre alapozva lehet egy többfunkciós, élhető, valódi kisvárosias központ fejlesztését alapozni” – tette hozzá.

  Mindkét díjazott, a Mérték Építész Stúdió és az A+ Építész Iroda egyaránt komplex sport- és pihenőközpontot tervezne a mostani pusztaság helyére, a városközpont sétálóutcákkal övezett főterét pedig a hagyományoknak megfelelően a templomok közelében alakítanák ki.
  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon