MENÜ
 • Rábukkantak az eredeti receptre

  Egy gyanútlan üzletember éppen családja történetét kutatta, amikor olyan kincsre talált, amelyre talán álmában sem gondolt volna. Egy poros, régi könyvben megtalálta a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb whiskey-ének a régi, eredeti receptjét.

  Egy gyanútlan üzletember éppen családja történetét kutatta, amikor olyan kincsre talált, amelyre talán álmában sem gondolt volna. Egy poros, régi könyvben megtalálta a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb whiskey-ének a régi, eredeti receptjét. Csavar a történetben, hogy az amerikai Jack Daniel’s receptjét Mark Evans a nagy-britanniai Wales-ben találta meg.

  Az eredeti receptet 1853-ban jegyzetelte le a férfi üknagyanja, aki a helyi gyógynövényes volt. A hölgy veje az Egyesült Államokba költözött, Tennesseeben telepedett le és itt is nyitotta meg az első desztilláló üzemet három évvel később. Az ükunoka hozzáfűzte: “Egészen biztos vagyok benne, hogy az eredeti receptet találtam meg. A családi bibliát akartam megnézni, erre a könyvespolc alján ott volt ez a könyv.”

  “Az üknagybátyám, miután elhagyta szülővárosát, a waleszi Lynchburgöt, még párszor írt haza levelet, de egy idő után már senki nem hallott róla.” – tette még hozzá az izgatott rokon. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy sikerült-e már végleg bebizonyítania, hogy tényleg ez-e a legősibb receptje a whiskey-nek és azt sem tudni, vajon tervez-e vele valamit. Hiszen sok mindenre lehetne használni. Elajándékozhatná a gyárnak, kitehetné otthon a falra, vagy akár el is árverezhetné.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon