MENÜ
 • Programajánló – Like Me, Like Me

  Facebook, közösségi média, zenetörténet és modern tánc - ismét érdekes programot ajánlunk!

  2013. április 29-én (hétfő) 18.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Nagytermében (II.kerület, Budapest, Jurányi u. 1-3.) Juhász Kata koreográfusLike me, like me című beavató táncszínházi előadása. Az előadás egy jellemzően ifjúsági témát, a közösségi médiában való létezést viszi színpadra, társas kapcsolataink átalakulásával szembesít a (zene)történeti távlat bevonásán keresztül. A Like Me, Like Me érzéki találkozás a cyber térben a klasszikus- és a kortárs zene, a videóművészet és két nagyszerű táncos közreműködésével.

  A darab a cyber-térben játszódik: szereplői éppen annyira hús-vér emberek, mint Liszt és Chopin ma, akik itt mégis társszerzőként tűnnek fel a színpadon. Reprezentációk egy hívogató szimulakrumban, de vajon találkozásaik és a mi velük való találkozásaink a digitális forradalom korában mennyiben változtak meg az ipari forradalom korához képest? Blogokon és a közösségi médián keresztül osztjuk meg élményeinket, tapasztalatainkat ismerőseinkkel, nyilvánítjuk ki tetszésünket és nem-tetszésünket: „lájkolunk” múltat és jövőt anélkül, hogy tudnánk mi melyik dimenzió. De ki tudnak-e lépni ezek a virtuális kapcsolatok és közösségek a lakott, analóg tér-időbe?

  Beavató programunk célja nem pusztán előadások bemutatása, hanem a feldolgozó beszélgetéseken keresztül komoly pedagógiai munkát is képvisel. Erre azért van szükség, mert a számítógépes játékokon, televíziós szappanopera-sorozatokon és akciófilmeken felnövekvő generáció számára korántsem magától értődő, hogy a színház, különösképpen pedig annak non-verbális műfajai, mint a táncszínház, üzenetet hordozhatnak az ő számukra, és ha igen, azt hogyan tudják a maguk számára dekódolni.

  Előadók: Valencia James és Mikó Dávid
  Koreográfia: Juhász Kata

  Zene: Márkos Albert, Zságer-Varga Ákos
  Videó: Sztojánovits Andrea
  Moderátor:  Lóky Tamás

  Jegyinformáció:

  A normál jegy ára: 1800 ft/fő

  Minimum 10 fős diákcsoport esetén: 600 ft/fő.

  (Ebbe beleértendők a kísérő tanárok is. 1 diákcsoport esetén 1 fő kísérő tanár részére a jegy ingyenes. További kísérő tanárok számára a kedvezményes jegy: 600 ft/fő.)

  Minimum 10 fős felnőttcsoport tagjai számára a jegy ára: 1080 ft/fő.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon