MENÜ
 • Pikali Gerda: “Minden nap na’vi lány vagyok”

  Pikali Gerda - a 2009-es AVATAR film főhősnőjének szinkronhangja -  tíz év után újra visszatért Pandorára, ahol Rékasi Károllyal közösen kalandozott a na’vik buja növényzettel és különös állatokkal teli, izgalmas bolygóján.

  Pikali Gerda színművésznőnek az elmúlt időszakban egy feszes próbafolyamat és egy izgalmas előadás, a József Attila Színház Lila ákác bemutatója nem engedett túl sok szabadidőt, ráadásul folyamatosan forgat a Super TV2 produkciójában, a Jóban Rosszban című sorozatban. Nemrég azonban sikerült kiruccanniuk Rékasi Károllyal, hogy egy teljesen más világban töltsenek egy röpke időt, ezúttal az AVATAR kiállításon, az Andrássy Élményközpontban.

  Mintha Pandorán lettem volna” – meséli, „kicsit bele lehetett mászni a na’vik világába és ez nagyon izgalmas” – teszi hozzá a népszerű színésznő, akitől nem áll távol Pandora, hisz’ Cameron korszakalkotó filmjében, az AVATARban annak idején a főhősnő, Neytiri magyarhangját kölcsönözte, amire így emlékszik vissza: “Egy nagy válogatással kezdődött, aztán Amerikában döntöttek arról, ki legyen a hangja a főbb szereplőknek. Egy kéthetes na’vi nyelvtanfolyamot kellett volna elvégezni, de az idő hiányában egy gyorstalpalón, a szinkron közben sajátítottam el ezt a nyelvet” – avat minket a részletekbe. A munkára úgy emlékszik, hogy komoly kihívást jelentett. „Olyan hangokat kellett kiadnom, amiket nem is gondoltam volna, hogy sikerül. Az állat és emberhang keverése egy nem mindennapos hangképzést kívánt” – meséli a Pikali, aki a pletykák szerint a Cameron-film folytatásában is szerepet kaphat. „Én minden nap na’vi lány vagyok, csak nem a Pandorán, hanem a Földön. Itt is valamit létre kell hozni, valamit hagynunk kell magunk után, ami a jövőnek jó” – mondja a színésznő, miután bejárta az Andrássy úton nagy sikerrel futó, a na’vik világát bemutató AVATAR – Discover Pandora kiállítást.

  Ajánló

  Újabb sztárokat jelentett be a Volt, ezzel teljes a Nagyszínpad

  Díjazták a Sziget fenntarthatósági törekvéseit

  Ellie Goulding a Balatonnál ad koncertet