MENÜ
 • Pierce Brosnanről nevezték el az újonnan felfedezett gént

  A gént, amely a szeplők növekedéséért, a barna hajért és a kék szemért felelős izlandi tudósok fedezték fel, és el is nevezték a sármos színészről.

  A hivatalos nevén IRF4 gén egyik variánsának döntő szerepe van abban, hogy egy ember mennyire érzékeny a napfényre, ezért lehet az, hogy akik az Egyenlítőhöz közelebb élnek, kevesebb bőrpigmentációval rendelkeznek.

  A Pierce Brosnannek “becézett” gén egyik variánsa szabályozza a bőr hámsejtjeiben a festékanyagok termelődését, vagyis közvetlenül köze van a szeplők kialakulásához, ám a pontos okot egyelőre nem tudták meghatározni a kutatók.

  pierce

  A sármos színészről kapta nevét az új gén

  A felfedezés áttörés lehet akár a rákkutatásban is, hiszen elméletük szerint a melanóma, vagyis a bőrrák kialakulása is valószínűbb azoknál az embereknél, akik rendelkeznek ezzel a génnel.

  Az ő bőrük felszíne alatt húzódó sejtek ugyanis sokkal érzékenyebben reagálnak, és emiatt a napfénytől termelődő D-vitamint is gyorsabban elnyeli a testük. Egyébként a hollywoodi sztárok közül többek között Lindsay Lohan szervezetében is domináns a Brosnan-gén.

  Ha érdekel a tudomány és a technológia, olvass a Nissan okosórájáról, az új iPadről, a szintén idén bemutatott elektromos buszról, illetve a NASA jövőbeli terveiről is! Írtunk már arról, hogy nemsokára már a Holdon is lesz internet egy új technológiának köszönhetően, továbbá az emberi élet lehetőségeit a Marson naprón napra firtatják – olvass a legutóbbi elképzelésekről itt.

  (Forrás: onenewspage

  Kép: ibtimes)

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon