MENÜ
 • Pici ház diákoknak

  Rendkívül praktikus és mellette barátságos, meghitt is. Irigylésre méltóak azok a diákok, akik egy ilyenbe költözhetnek majd be.

  Beköszöntött az ősz, nyakig benne vagyunk a szeptemberben, ami azt is jelenti, hogy az általános és középiskolák után az egyetemekre is becsengettek. Ilyenkor különösen az egyetemvárosokban ugrik meg a kereslet az albérletek iránt. E diákoknak sokszor azonban azzal kell szembesülniük, hogy egy albérletet fenntartása nagy nehézségekkel jár.

  Kívülről

  A mindig kreatív Svédországban is hasonló gondokkal küzdhetnek, mert egy göteborgi cég külön diákok számára tervezett egy 10 négyzetméteres alapterületű faházikót, ami nemcsak olcsó szállást nyújthat a fiataloknak, de egyben környezetbarát is. A gazdaságos diákszállás megtervezésében a helyi egyetem hallgatói is részt vettek. A kis ház helyi fából készült, a funkciók pedig okosan lettek elosztva, 50 százalékkal csökkentve ezáltal a szokásos bérleti díjakat. Van benne íróasztal, polcok, konyha, alvógaléria, fürdőszoba, a ház előtt pedig még egy kis kertecske is kialakítható.

  És belülről

  A mintaházikó egyébként december 8-ig egy svéd múzeumban tekinthető meg, jövőre pedig újabb faházakat építenek, amik viszont már lakókat is kapnak, huszonkét svédországi diáknak biztosítva ezzel kényelmes és szép átmeneti otthont az őszi és tavaszi szemeszterekre.

  Forrás: szubkultur.blog.hu

  Kép forrás: designboom.com

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon