MENÜ
 • Párválasztás genetika alapján?

  Brit kutatók szerint pár éven belül mindenki számára hozzáférhető lesz saját genetikai térképe. Ennek alapján pedig akár partnert is választhatunk magunknak aszerint, hogy mennyire passzolnak hozzánk az illető genetikai adottságai.

  Mivel a DNA-tesztek költsége a számos kutatás eredményeképpen jelentős mértékben csökkent az elmúlt években, brit kutatók szerint hamarosan bárki számára elérhetővé válik teljes genetikai térképe.

  Armand Leroi, a Londoni Egyetem egyik biológus-kutatóprofesszora szerint öt éven belül bárki bepillantást nyerhet saját génállományába, aminek a betegségek megelőzése mellett egyéb előnyei is lehetnek. Például sokkal nagyobb eséllyel születhet egészséges gyermekünk, ha génállományunk tudatában választunk partnert. Az elgondolás nagyon merész, hiszen nyilvánvalóan a természet ellenére történik az, hogy megválasszuk születendő gyermekünk nemét, szemszínét, hajszínét vagy akár bőrszínét is, de mindezek mellett természetesen lehetőség nyílna arra is, hogy kiküszöböljünk esetleges gyermekünkkel született betegségeket, öröklődéseket.

  A technikát már alkalmazzák olyan betegségek kiszűrésére is például, mint a Down-kór.

  Természetesen a genetikai térképpel az is együtt jár, hogy kiválaszthatjuk a hozzánk legjobban passzoló társat, akivel aztán egészséges utódot nemzhetünk. Más kérdés, hogy vajon bárki is képes lenne-e csupán a genetika alapján és nem szerelemből társat választani? A brit kutatók szerint erre a kérdésre nagyon rövid időn belül választ kaphatunk.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon