MENÜ
 • Pars Krisztián három évet is kaphat

  A londoni olimpia kalapácsvető-bajnoka lehet, hogy jól teszi, ha ügyvédet fogad.

  Rosszul végződhet az ügy, amibe Pars Krisztián két napja keveredett. A megalapozott gyanú szerint a szabálytalanul parkoló sportoló szóváltásba került egy munkáját végző postással, mely tettlegességig fajult. Rendőrségi eljárást indult ellene, és egyelőre mindkét fél máshogy emlékszik vissza a történtekre. Ha bebizonyosodik, hogy Pars törvényt sértett, akár 3 éves szabadságvesztést is kaphat.

  “A postások kiemelten védett, közfeladatot ellátó személyek, ez azt jelenti, hogy a velük szemben elkövetett bűncselekmény olyan, mintha rendőrrel történt volna az eset – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd. – Bár nem ismerem a pontos körülményeket, úgy vélem, nem garázdasággal, hanem közfeladatot ellátó  személy elleni erőszakkal gyanúsíthatják a sportolót. Ennek pedig az előzővel szemben nem két év szabadságvesztés, hanem három a büntetési tétel felső határa.”

  A Dobó SE atlétája jelenleg Tunéziában pihen, és feltehetően nem kell attól tartania, hogy lecsukják. A rendőrségen kihallgatják a gyanúsítottat és a sértettet, tanúkat keresnek, s ha megalapozottnak tartják a feljelentést, akkor vádemelési javaslattal továbbadják az ügyészségnek. Nem beszélve arról, hogy példaképnek számító olimpiai bajnokról van szó, a bíró ezt egyaránt találhatja súlyosbító vagy enyhítő körülménynek.

  “Ha az illető nem volt még büntetve, akkor általában legrosszabb esetben felfüggesztett szabadságvesztést kaphat, esetleg pénzbüntetést is kiszabhatnak, de sokkal valószínűbb, hogy az ügyet megússza próbára bocsátással – mondta a jogi szakértő. – Ez azt jelenti, ha megadott határidőig nem kerül összetűzésbe a törvénnyel, akkor megszűnik vele szemben az eljárás.”

  Forrás: Blikk

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon