MENÜ
 • Parkolóban találták meg az angol király csontjait

  III. Richárd csontvázát rejthette egy parkoló.

  Tudósok szerint egy leicesteri parkolóban III. Richárd maradványait találták meg. A Leicester Egyetem kutatói a csontváz DNA-ját vizsgálva megállapították, hogy a koponya egykori hús-vér tulajdonosa biztosan a királyi család egyik tagja volt, ez pedig az utolsó fontos bizonyíték volt ahhoz, hogy gyanújuk beigazolódjon – az egykori uralkodót lelték meg az ásatás során.

  Mr. Buckley, a kutatás vezetője a sajtónak ma jelentette be, hogy “nincs okuk feltételezni, hogy a maradvány ne a középkori angol királyé legyen.”

  III. Richard 1485-ben vesztette életét egy csata közben a krónikák szerint. A Leicester Katedrálisban fogják felravatolozni rég eltűnt maradványait.

  A vizsgálaton belül egyrészt a karbonmennyiségből rávilágított arra, hogy a koponya 1455-1540-ből való, tulajdonosa halálakor pedig húszas évei végén vagy harmincas évei elején járt. III. Richárd 32 évesen vesztette életét.

  Méghozzá roppant erőszakos módon. A csata során a férfi körülbelül tíz sérülést szerezhetett, ebből nyolcat a fején, melyekből kettő halálos volt.

  Ami gyanakvásra adhat okot az az, hogy a középkorból fennmaradt írások szerint a király keze sorvadt volt, ennek viszont a teljes csontvázon semmi jelét nem találták.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő