MENÜ
 • Parkolóban találták meg az angol király csontjait

  III. Richárd csontvázát rejthette egy parkoló.

  Tudósok szerint egy leicesteri parkolóban III. Richárd maradványait találták meg. A Leicester Egyetem kutatói a csontváz DNA-ját vizsgálva megállapították, hogy a koponya egykori hús-vér tulajdonosa biztosan a királyi család egyik tagja volt, ez pedig az utolsó fontos bizonyíték volt ahhoz, hogy gyanújuk beigazolódjon – az egykori uralkodót lelték meg az ásatás során.

  Mr. Buckley, a kutatás vezetője a sajtónak ma jelentette be, hogy “nincs okuk feltételezni, hogy a maradvány ne a középkori angol királyé legyen.”

  III. Richard 1485-ben vesztette életét egy csata közben a krónikák szerint. A Leicester Katedrálisban fogják felravatolozni rég eltűnt maradványait.

  A vizsgálaton belül egyrészt a karbonmennyiségből rávilágított arra, hogy a koponya 1455-1540-ből való, tulajdonosa halálakor pedig húszas évei végén vagy harmincas évei elején járt. III. Richárd 32 évesen vesztette életét.

  Méghozzá roppant erőszakos módon. A csata során a férfi körülbelül tíz sérülést szerezhetett, ebből nyolcat a fején, melyekből kettő halálos volt.

  Ami gyanakvásra adhat okot az az, hogy a középkorból fennmaradt írások szerint a király keze sorvadt volt, ennek viszont a teljes csontvázon semmi jelét nem találták.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon