MENÜ
 • Összkép – Mi így lazítunk!

  Egy nehéz nap után mindenkinek jár egy kis lazítás. Lássuk mi mit is értünk ezen!

  Miután a szociológusok egy ideje már szinte hivatalosan is egy futókeréknek minősítették világunkat, minden embernek meg kell találnia a módot arra, hogy egy nehéz nap után kieressze a gőzt, legyőzze – vagy megelőzze – a stresszt, és kipihenje magát legalább annyira, hogy egy olyan jóízűt aludjon, ami után másnap új emberként ébred.

  Lássuk szerkesztőségünk legjobb tippjeit a lazításra!

  Sütés

  Mi lehetne jobb, mint finomságokkal elfeledtetni magunkkal egy nehéz nap gyötrelmeit? Persze a bolti nyalánkságok is nagyon jók tudnak lenni, de mégiscsak a valódi házi sütemény az igazi, ezért ne legyünk restek a konyhába vonulni a megnyugvásért. Legyen édes, vagy sós, teljesen mindegy. A lényeg, hogy saját kis kacsónkkal készítsük el, mert egy rossz nap után, nagyon büszkévé tud tenni valami, amit mi magunk hozunk létre. A rengeteg boldogsághormonról nem is beszélve, amit az elfogyasztás eredményez. Fakanalat, kötényt elő!

  Masszázs

  Hosszadalmas, fárasztó és sajnos gyakran idegtépő napok után mindenkinek szüksége van egy kis kényeztetésre. Aki megteheti, mindenképp látogasson el egy masszázsszalonba, mert aki még nem tapasztalta meg a szakképzett, puha kezek okozta örömöt, az szinte még nem is élt. A válság időszakában azonban sajnos ez nem mindenkinek jöhet számításba, na ilyenkor járnak jól azok, akiknek van ügyes kezű párja, barátja, barátnője, anyukája, testvére. Biztos vagyok benne, hogy bármelyik szerettünk veszi a fáradtságot feszült izmaink ellazítására, akár egy cseremasszázs fejében, hiszen az már bizonyított tény, hogy az emberi érintés nagyon jó hatással van az idegrendszerre, de ha ehhez masszázsolaj és lágy zene párosul, az maga a mennyország.

  Szépítkezés

  A rohanó, stresszes életmód a szépségünkön is meglátszik. Mind a testünk, mind a hajunk vagy az arcunk megérdemel hát egy kis frissítő kúrát, amit talán egy fárasztó nap után érzünk a legmegérdemeltebbnek. Szuper érzés este egy hosszú fürdő után, mosott hajunkon még a törölközővel, egy könnyű arcpakolást vagy csak krémet feldobva ejtőzni végre egy kicsit és istennőnek vagy istennek érezni magunkat. A hétköznapokon is jár egy kis kényeztetés testnek és léleknek, úgyhogy ha már megvolt a szépítkezés és újra csodásnak érezzük magunkat, jöhet a másnapra való felkészülés agyban is, hiszen az önbizalom elengedhetetlen része az érvényesülésnek.

  Bor

  Ha az ember fizikai munkát végez, egy kis szundítással gyorsan kipihenheti magát, ám egy olyan nap után, amikor főként az agyunkkal dolgozunk, legyen szó akár iskoláról, akár munkahelyről, a pihenés szinte egyáltalán nem elég. Ilyenkor velem együtt többen is alkalmazzák a jól bevált módszert: a bort. Egy pohár bor, közben esetleg egy kis baráti beszélgetés teljesen ki tudja kapcsolni agyunkat és segít ellazulni, hogy aztán az alvással együtt kipihenhessük magunkat. Valaki a vöröset szereti, valaki a fehéret, mindenesetre a legfontosabb az, hogy valamilyen minőségi italt válasszunk, hiszen nem fog hiányozni másnap egy kellemetlen rosszullét. Ja, és óvatosan a mennyiséggel is!

  Zene

  Mindenkinek van olyan zene a kedvencei között, amelyikre szeret bulizni, tombolni és egy picit megőrülni. De emellett biztosan van olyan is, amelyik egy teljesen más világba képes elkalauzolni minket. Ha fáradtak vagyunk, jót tehet egy órányi kikapcs. Dőljünk hátra a kanapén, kapcsoljuk ki a számítógépet, be a hangfalat és élvezzük a kedvenc zenénket. Közben próbáljunk lehetőleg ne a mindennapi problémákra gondolni, hanem csakis a zenére figyelni. Garantáltan ellazítja az agyunkat és nem mellesleg jót tesz lelkünknek is.

  Sorozatok

  Sorozatok. Ha találunk néhány olyan darabot, amelyek képesek maximálisan szórakoztatni minket, akkor rendszeres időtartamokat találunk a megfelelő pihenésre. Beiktathatunk hetente több olyan időszakot is, amikor félreteszünk mindent magunk körül, bekapcsoljuk a tévét vagy a számítógépet és megnézzük az aktuális epizódokat. A sorozatok azért jók, mert rendszeresen képesek ismerős, de mégis hétről-hétre új izgalmakat hozni életünkbe, és ha jól választottunk, teljesen el is tudják feledtetni velünk az iskolát a munkát és a velük járó stresszt.

  Forró fürdő

  Mielőtt végleg eltenném magam a következő napra, hátra van még egy hosszan elhúzott illatos-habos fürdőzés, akár valami meditációs zene – tenger hangja, madárcsicsergés, bármi jöhet – kíséretében. Ez szerintem az egyik legjobb módja a tökéletes ellazulásnak és relaxációnak, és általában egészen addig áztatom magam, míg a víz ki nem hűl. A hangulatot feldobhatja néhány illatos gyertya is, egy kis félhomály vagy akár néhány füstölő is. Figyeljünk a víz hőmérsékletére, hiszen ha túl forró vagy jéghidegre sikerült lazításunk tárgya, akkor az élmény első másodperce minden lesz, csak kellemes nem. Ha pedig úgy döntünk, hogy igenis kell a madárcsicsergés vagy az új Dido-lemez a fürdőbe egy dologra vigyázzunk – a lejátszó vagy laptop annyira ne legyen közel a vízhez! Még túl nagy lesz a feszültség!

  Olvasás

  Az olvasás élménye magáért beszél. Hallgathatunk bármilyen zenét, nézhetünk bármilyen filmet, egy jó könyvnél nincsen jobb, hiszen ott csak sztori van megadva, a többit már a mi képzeletünk irányítja, arról nem is beszélve, milyen jó tájékozottnak és kultúráltnak lenni világunkban és egy felvetődő író nevére lazán odavetni, hogy “Óh, igen, tőle már olvastam és meg kell, mondjam…” Na jó, ne sznoboskodjunk, nem ez itt a lényeg! Olvasni jó és olvasni kell, hiszen egy jó könyvvel mindig több és jobb emberek leszünk. Anélkül utazhatunk, hogy jegyet váltanánk bárhova és úgy ismerhetünk meg új embereket, hogy egy szót is szólnánk. Arról nem is beszélve, hogy kombinálható a forró fürdővel vagy előzménye lehet a soron következő pontnak…

  Délutáni alvás

  Ugye sokan visszasírjuk az ovis éveket, amikor kötelező volt? Most bezzeg bármit megtennénk egy jó kis délutáni szundításért. Én legalábbis a korai kelés után rögtön számolom a perceket, hogy mikor érek haza és tudok visszamászni az ágyba végre, arról nem is beszélve, mikor a telefonunk az ébresztő beállításakor kegyetlen módon mutatja meg másodpercre pontosan, hogy még hány alvással töltött óránk van is hátra a reggelig. Ilyenkor jön a délutáni alvás – vagyis cselezzük ki a biológiai óránkat, a nappalok és éjszakák változását és magát az anyatermészetet! Ne adjunk esélyt arra, hogy az éjszakai sorozatnézés vagy sörözés miatt keljünk álmosan! Napi alvásadagunkból néhány órát nyugodtan szánjunk arra, hogy bedőlünk a kanapéra, szigorúan ruhába,n és véletlenül elszundizunk – szundi mód nélkül!

  Finom ételek

  Édesség, csokoládé, vagy valami olasznak látszó tápanyag, pizza, tészta, a lényeg, hogy olyan legyen, ami kedvenc, és nem lehet benne csalódni. Bár ilyenkor a kilóknak is kedvezünk és egy-egy elvetemült zabálástól UpdateNorbi alaposan lemerevedne, de néha bűnözni kell, hiszen bűnözni jó! Arról nem is beszélve, hogy mégis miért teremtett nekünk Isten ízlelőbimbókat, ha nem arra, hogy őket is kényeztessük, nem? Ha a lábainkat masszíroztatjuk  akkor szabad a gyomrunkat is meglepni ezzel-azzal, nem? Azon az egy lazító éjszakán, mikor csak eszünk és eszünk még annyira nem is fontos a mérték, de azért arra figyeljünk, hogy ne minden nap így végződjön. Utána ugyanis meg kell tanulnunk sportolva lazítani!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon