MENÜ
 • Összkép – Mi ezt tennénk, ha jönne a világvége

  Továbbra sincs meg a 2013-as maja naptár, így szerkesztőségünk elgondolkozott, hogy mit is tenne, ha jönne a vég.

  “Amikor először meghallottam a kérdést, azonnal válaszoltam is magamnak azzal a mondattal, ami valószínűleg mindenki másnak is elsőként jut eszébe. Szexelnék.”

  Ezzel a mondattal válaszolt egyik kolleginánk a nagy kérdésre. Mit tenne, ha kiderülne, hogy a világvége közelebb van mint gondolnánk. Vagyis ha tényleg megtörténne 2012 december 21-én. Ez a mai Összkép fő témája.

  Nézz meg mindent!

  Nézz meg mindent, amit eddig még nem láttál és mindig is szerettél. Tehát adj el mindent, az összes pénzedből vegyél koncert-és repülőjegyeket, majd nézd meg azt a néhány zenekart, amelyeket eddig még nem sikerült a legnagyobb kedvenceid közül. Menj el Párizsba, nézd meg a Louvre-ot, Abu Dzabiban a Ferrari-vidámparkot, végül pedig azokkal az emberekkel, akik legközelebb állnak hozzád, idd a kedvenc italaidat és hallgasd meg a kedvenc zenéidet, amíg végül be nem köszönt a világvége. Az utolsó dal természetesen legyen a Szomorú Vasárnap – ha már meg kell halni, legalább stílusos legyen a befejezés!

  Költs pénzt!

  Gyűjtsd össze a a legjobb barátaidat és próbálj meg minél gyorsabban pénzzé tenni mindent, amit csak lehet. Persze valószínűleg bárki más is ezt tenné, úgyhogy az lenne a legjobb, ha csak ti tudnátok, hogy közeledik a vég. Ha ezzel megvolnátok, akkor induljatok el a világban bármerre, ami éppen eszetekbe jut és csináljátok meg az összes őrültséget, amit addig valamiért nem mertetek. Végül kössetek ki egy fehér homokos tengerparton, kortyolgassatok Caipirinha-t, flörtöljetek idegenekkel és várjátok így meg, míg lesújt a végzet. Nem is lenne olyan eszméletlenül szomorú….

   Zabálás

  Kihagyhatatlan teendő a  sok-sok édesség és egyéb egészségtelen kaják zabálása. Eljött a nap, amikor végre nem kell számolni a jövőbeli plusz kilókkal és úszógumival, ugyanis nincs is jövő! Nyugodt szívvel tömjük magunkat mindenféle csokis-habos sütivel és zsíros, sajttól tocsogó pizzával, csak mert egész egyszerűen megtehetjük. Kifoszthatunk esetleg egy helyi cukrászdát vagy édességboltot. Bécsi csokigyár környékén élők előnyben!

  Kajacsatázni

  A filmekben sokszor poén tárgyát képezi az étellel való hülyéskedés. Biztos sokaknak megfordult már a fejében, hogy egyszer-egyszer milyen jó lenne borítani az asztalt, de inkább a velünk szemben ülő fejére egy tál krumplipürét vagy egy adag jó szaftos pörköltet. Az utolsó vacsora a világ vége kapcsán is releváns lehet, így egy többfogásos kajálást miért ne zárhatnánk le azzal, hogy valakinek jól a képébe tolunk egy pitét?! A nevetés vélhetően garantált lenne, ha eltekintünk attól, hogy a másnapi takarítás valószínűleg nem az. De azt hiszem, inkább ezzel üssük el az időt, mint a saját sírunk ásásával.

  Mondjuk meg a frankót!

  Mindenkinek van valami, ami a böki a csőrét. Nem is kérhetnénk alaposabb indokot a kitálalásra, mint egy jó világvégét. Képzeljük csak el, hogy végre odaállhatunk azok elé, akiket egy életen át kellett elviselnünk, pedig olyan voltak, mint púp a hátunkra. Félreértés ne essék, senkit se biztatnék arra, hogy szóljon be minden ismerősének, hiszen akár új nap is virradhat, nem garantált az apokalipszis! A megbeszélés viszont biztosan előbbre visz, vagy nyugodtan fekhetünk a sírba, vagy új oldalt nyithatunk életünk könyvében. Mindenki vegye a bátorságot és bökje ki, ami bántja! Hülye ötletnek tűnhet, hiszen elképzelhető, hogy nem a második ősrobbanás fog végezni a világgal, aztán ott állhatunk másnap zavarban a vallomásunkkal, de így talán valami sokkal szebb dolog kezdődhet el. Aztán ha nincs más út, jöhet egy-két pofon is, az vezeti legjobban a feszültséget.

  Mondjuk meg a frankót! – Ráadás

  Ha már bebizonyosodott, hogy elindult a visszaszámlálás, mindenképpen szerencsésebb, ha olyan programokat találunk ki magunknak, melyek rövid időn belül kipróbálhatóak. Ezzel biztosítva van, hogy minél több mindenre sort keríthetünk, változatos és örömteli életünk utolsó napjait szerezve önmagunknak. Az első ajánlott tevékenység a beolvasás. Bátran tárcsázzuk a számunkra legellenszenvesebb személy telefonszámát, és mondjuk el neki határozottan, amit már oly sokszor eljátszottunk álmunkban vagy képzeletünkben. Ugye senki nem szeretne úgy eltávozni az élők soraiból, hogy nem mondta meg a magáét az exének, főnökének vagy az idegesítő szomszédjának? A helyzet előnye, hogy a következményekkel abszolút nem kell foglalkoznunk az idő szűkének köszönhetően.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon